Handbol

El Barça, a la final de la Supercopa Ibèrica amb un Gonzalo estel·lar

Les aturades del porter blaugrana han estat determinants en la reacció de l’equip blaugrana (37-34) després d’un primer temps dominat per l’Sporting de Portugal (16-20)

El Barça s’ha guanyat l’accés a la final de la primera edició de la Supercopa Ibèrica després de vèncer l’Sporting (37-34) en un partit molt anivellat i en què Gonzalo Pérez de Vargas, estel·lar en la segona meitat, ha tornat a tenir un paper determinant. Després d’una primera meitat molt discreta (16-20), el conjunt blaugrana ha fet un pas endavant en defensa després de la represa i en el tram final ha acabat imposant el seu talent i major experiència. Gonzalo, amb tretze aturades i que ha entrat a pista en el tram final de la primera meitat, ha estat escollit el jugador més valuós del partit. El Barça jugarà la final contra el Porto (18 h per Esport) després de la pugna pel tercer lloc que protagonitzaran el Fraikin BM Granollers i l’Sporting (15.45 h per Esport 3).

L’Sporting ha començat molt més centrat en el partit. Les primeres aturades de Leo Maciel han donat ales a les transicions del conjunt verd-i-negre, que liderat pels germans Kiko i Martim Costa s’ha apuntat un primer parcial de 7-11. Carlos Ortega ha demanat temps mort per reclamar més tensió defensiva als seus jugadors. L’equip ha reaccionat momentàniament (10-12), però l’Sporting continuava marcant el ritme de joc davant un rival excessivament tou en defensa i que ha arribat a l’equador amb un desavantatge de quatre gols (16-20). Amb les baixes per lesió de N’Guessan i Langaro, Carlsbogaard i Makuc s’han alternat en el lateral esquerre de l’atac blaugrana. La mala notícia per a l’Sporting ha estat la lesió al genoll d’André José, que ha abandonat el terreny de joc plorant en braços dels blaugrana Frade i Petrus.

La segona meitat ha canviat radicalment. Les intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals i els gols de Fàbregas han marcat l’inici de la remuntada blaugrana. Amb 1:45 de joc el Barça ja ha signat un parcial de 3-0 i s’ha situat amb un 19-20 al resultat. L’Sporting ha aturat el cop i s’ha iniciat una fase d’intercanvi de gols. Només era qüestió de temps que els blaugrana prenguessin la iniciativa. Han igualat a 24 i tres gols consecutius de Wanne han situat al Barça per primer cop amb avantatge al marcador (27-26). En tot cas, l’equilibri s’ha mantingut fins al final. Un penal aturat per Gonzalo a Tavares i la posterior diana de Cindric han elevat la diferència fins als 3 gols (36-33) i han assegurat el triomf blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)