Piragüisme

Nicolás Lambert i Irma Julià, vencedors de la Barcelona Paddle Race

Amb una seixantena de palistes, s’ha superat el rècord de participació

El francès Nicolás Lambert, tretzè millor palista a mar obert del món, s’ha coronat com a campió a la categoria sènior de la Barcelona Paddle Race, que amb una seixantena d’esportistes ha superat el rècord de participants en un recorregut d’uns 15 km entre la platja del Somorrostro i la platja de la Marina, en la vessant sud del port de Badalona. Lambert ha precedit Albert Corominas, que va ser subcampió mundial de marató K2 en aigües tranquil·les i que és una de les figures més representatives del piragüisme català i espanyol. La jove Irma Julià Noguer, com Coromines del Club Natació Banyoles, ha estat la campiona en categoria sènior femenina. Noguer és considerada una de les joves promeses de l’especialitat i ja atresora diverses victòries al seu palmarès.

Els punts de sortida i d’arribada de la Barcelona Paddle Race han estat per primera vegada a dues platges. Normalment la sortida es prenia davant de l’estàtua de Colom i l’arribada era a les instal·lacions del port de Badalona. Aquest canvi ha estat molt valorat per la majoria de participants, satisfets pel públic assistent i l’eficiència de l’organització.

La regata ha estat molt ràpida gràcies a les bones condicions del mar. Des de la sortida els piragüistes han anat fins a la bocana del Port Vell de Barcelona, i d’allà fins a una boia que era a una milla mar endins per finalment completar l’últim tram fins a Badalona.

La Barcelona Paddle Race va néixer per reivindicar els esports de mar com a pràctica viable durant tot l’any. La regata l’organitza Barcelona Caiac, una entitat esportiva ubicada al port de Badalona i que ara com ara és l’únic club de piragüisme de mar al litoral Barcelonès.

Un cop més, el caràcter internacional de Barcelona ha atret esportistes experimentats de molts països, on aquesta activitat gaudeix de gran popularitat. Tot i que les aigües del litoral català són magnífiques per a la pràctica d’aquest esport, el piragüisme de mar de competició –també conegut com a surfski– és pràcticament anecdòtica a la nostra costa.

Aquesta prova és el termòmetre que indica l’estat del piragüisme català. Paradoxalment hi ha pocs practicants catalans, però tenen un gran nivell reconegut a nivell internacional. En acabar la prova es respirava un gran optimisme entre els regatistes catalans, que s’han vist les cares amb rivals de la talla de Lambert, de l’Italià Mauro Manca o del cantàbric Luis Payalef, entre d’altres. Albert Corominas ha qualificat aquesta edició com “una de les més boniques que recordo”, tot i que ha reconegut que en el seu duel amb Lambert “he patit, encara que he gaudit”.

Per la seva banda, Carlos Ruiz, actual entrenador de les futures generacions de palistes a Badalona , ha destacat “l’alt nivell dels participants de la regata, especialment dels participants francesos”. Els veterans Gabi Ferran i Josep Rovira del Club de Vela Platjallarga de Tarrargona han coincidit a valorar les bones condicions del mar, cosa que els ha permès “aconseguir una gran velocitat de desplaçament”.

Finalment, Daniel Julián, organitzador de la Barcelona Paddle Race, s’ha mostrat molt satisfet pel transcurs de la competició i ha destacat “el futur que té aquesta disciplina esportiva al litoral de Barcelona si troba els suports que necessita”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)