Vela

Espectacular estrena de la 46a Christmas Race amb bon vent a la badia de Palamós

Pol Mateu i Alejandro de Maqua (420) és l’única tripulació catalana líder en una jornada amb domini internacional en quatre de les cinc categories

La 46a Christmas Race ha arrencat amb força en aigües de la badia de Palamós. Amb un vent de Garbí, sud-oest d’una intensitat mitjana de 15 nusos s’han pogut celebrar les tres primeres proves a la jornada inaugural de la regata catalana. La ucraïnesa Sofia Naumenko lidera a ILCA 6 femenina. Pel que fa a ILCA 6 masculina, encapçala la flota neerlandesa Hidde Schaffordt. A ILCA 4 domina el britànic Archie Munro-Priez i a Europe el suec Jonathan Llado. L’única classe on hi ha una tripulació local liderant és la doble 420, amb els catalans Pol Mateu i Alejandro de Maqua al capdavant.

A la classe olímpica ILCA 6 Sofia Naumenko ha començat dominant amb autoritat amb un segon i dos primers. L’alacantina Ascensió Roca de Togores s’ha imposat en la primera regata i ha sunat un segon i un tercer en les dues següents. Naumenko i Roca de Togores estan separades per dos punts després de la jornada inaugural. En tercera posició, ja més lluny hi ha la també alacantina Claudia Adan, bronze al campionat d’Europa sub18 d’ILCA 4 el 2021.

En categoria masculina d’ILCA 6 domini dels vaixells neerlandesos, Hidde Scharffordt és líder sòlid amb un 1-5-1 i Max Frank, tercer. La segona plaça l’ocupa el mallorquí de Port d’Adratx, Karol Krupski, que ha sumat un 3-1-6 i que es col·loca a cinc punts del líder.

Entre els més joves, l’ILCA 4 el britànic Archie Munro-Priez és qui millor s’ha sabut adaptar a les condicions, amb un quart i dos primers llocs que el col·loquen al capdavant de dues tripulacions neerlandeses, les d’Abel Melens i Lars Van der Duin. El primer espanyol és el balear Biel Monerris, que és quart a dos punts dels llocs d’honor. La també balear Allegra Mattos Antonini és la primera fèmina situada a la cinquena posició a la general.

A la classe Europe, el suec Jonathan Llado domina després de fer un segon i dos primers. El segueix el català Daniel Cabré, que ha fet un 1-2-5, tres punts el separen de l’escandinau. Mentrestant el francès Richard Cyril ocupa la tercera plaça a la general després d’anar de menys a més, un 8-4-1 han estat les seves posicions. L’actual campió d’Espanya de la classe Europe, el palamosí Ramon Figueras ocupa la cinquena plaça després de fer un 9, prova en què ha caigut a l’aigua i ha perdut diverses posicions, un 5-3. Quart és un altre català, Isaac Vila.

La classe més nombrosa, la 420, és l’única en què manen les tripulacions locals. Els catalans Pol Mateu i Alejandro de Maqua són els primers líders després de fer un 2-1-1. Els segueixen de prop, a dos punts, una altra de les tripulacions favorites, la dels subcampions d’Europa juvenils, els balears Marc Mesquida i Ramon Jaume, que són segons després de fer dos primers i un quart. La tercera plaça l’ocupen els britànics Megan Farrer/Iain Blake.

Demà dimarts, segona jornada de la Christmas Race, la previsió meteorològica és molt semblant a la de la jornada d’avui, on es mantindrà el vent de Garbí d’una intensitat mitjana-alta, previ al canvi de vents que es preveuen per a totes dues darreres jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)