Pàdel

El final de la “temporada inoblidable” d’Ari Sánchez

Pàdel. La reusenca i l’extremenya Josemaría tanquen un curs de gran nivell amb 18 finals, set títols i havent lluitat pel número 1 fins a l’últim set

La tensió acumulada en un torneig d’alt voltatge i molta pressió tant pel fet de jugar a casa com pel valor intrínsec de la competició, el torneig de tornejos, com per la disputa del número 1 del 2022, van provocar el desconsol d’Ari Sánchez quan, al costat de l’explosiva extremenya Paula Josemaría, el seu complement perfecte i una parella de present i de molt de futur –Ari té 25 anys i Paula, 26–, van perdre diumenge la final de l’Estrella Damm Master Final davant de 12.000 espectadors al Palau Sant Jordi, una expectació rècord que també va servir de reivindicació i consolidació de l’esport femení. “Estic molt trista. Mentiria si no digués que fa mal perdre una cosa que desitjaves amb totes les teves ganes. Fa molt de mal”, afirma Sánchez en una reflexió de balanç al seu compte de Twitter en la qual agraeix el suport rebut: “Gràcies, Palau, pels tres dies. Ens heu aixecat quan més ho necessitàvem. Sé que jugàvem a casa i us ho agraeixo de tot cor.” No en va, en el dramàtic i maratonià partit de quarts de més de tres hores contra les germanes Sánchez Alayeto, Ari i Paula van salvar dues pilotes de partit i van caminar cap a les semifinals empeses per l’afició. “El pàdel, com qualsevol altre esport, t’ensenya moltes coses, i encara més en la derrota. Em toca seguir aprenent per aconseguir allò en què somio. Gràcies a tots per la vostra estima. Ha estat una temporada inoblidable.” Certament, set títols en divuit finals en 21 tornejos jugats és un bagatge excepcional. La menorquina Gemma Triay (30 anys) i la madrilenya Ale Salazar (36), estratosfèriques, tanquen el curs al capdamunt en el rànquing amb 12 títols, establint un nou rècord. És el tercer numero 1 seguit de Triay, el segon amb Salazar. El 2020 el va obtenir al costat de la barcelonina Lucía Sainz.

La derrota ajustadíssima en la final del Master Final no distreu ni entela el curs excepcional de Paula Josemaría i Ari Sánchez, que quan era infantil ja tenia el somni de jugar amb les més grans al circuit mundial WPT i que ara està reconeguda com una de les millors jugadores mundials, tant per la seva màgia inherent com per la consistència defensiva i tàctica que ha anat adquirint amb el pas del temps des que, amb 19 anys i al costat de la madrileny Marta Ortega, es va convertir a Santander, l’any 2017, en la primera catalana que guanyava un torneig WPT i en la parella més jove de la història del circuit. Sánchez té dos títols Master Final en el seu palmarès. El primer el va guanyar al Sant Jordi el 2019 al costat d’Ale Salazar, i l’any passat, amb Josemaría, es van imposar al Madrid Arena.

LES DADES

18
finals
han jugat aquest curs 2022 Ari i Paula en 21 tornejos disputats, i han guanyat 7 títols.
12
títols
han guanyat Triay i Salazar en 16 finals disputades dels 20 tornejos jugats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)