Esports de muntanya

Cursos formatius d'esports de muntanya

A càrrec de l'Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM)

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM), proposen diferents formacions per aquesta temporada d’hivern. Les formacions federatives, avalades per la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme), són reconegudes per la FEEC, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport – Escola Catalana de l’Esport. Totes elles són de caire benèvol i són únicament vàlides en l’àmbit federatiu i de les entitats excursionistes.

Els cursos d’Instructor d’Esquí de Muntanya i Instructor de Curses per Muntanya són algunes de les titulacions que s’ofereixen per aquests propers mesos. Aquestes formacions tenen per objectiu formar a les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació, amb competències per dinamitzar i promoure les activitats dins dels clubs i vegueries i donar coneixements de les tècniques pròpies de cada disciplina amb continguts molt específics i professorat de l’ECAM titulat.

Aquest hivern també iniciarà el curs de Tècnic Esportiu de Marxa Nòrdica que organitza la FEEC juntament amb l’Escola Catalana de l’Esport. Aquesta formació en període transitori és oficial i reconeguda a nivell de tot l’estat espanyol i permet la inscripció directa al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC). Primer de tot, cal superar una prova d’accés i posteriorment cursar el bloc específic i el bloc comú. Tota la informació i la documentació que cal presentar, està al web de la FEEC.

Els federats també podran trobar les formacions pròpies de la temporada nival emmarcades dins del projecte Forma’t les 4 estacions de l’any. Durant els pròxims mesos aniran sortint formacions d’Alpinisme, Esquí de Muntanya o Raquetes, entre d’altres, amb l’objectiu de promoure i promocionar les disciplines de la FEEC, amb preus molt reduïts.

Els cursos de formació, organitzats per les entitats amb la col·laboració de la FEEC, també es poden trobar al web de la FEEC. L’oferta formativa es va ampliant a mesura que les entitats van creant cursos per als seus socis i els federats de la FEEC.

Per últim, la UIAA (International Climbing and Mountaineering Federation) convoca les Estades d’Escalada amb Gel per a joves d’entre 16 i 26 anys a Guillestre, a la regió Rhone Alps al sud de França, les quals tindran lloc entre el 19 i 25 de febrer del 2023. L’objectiu principal d’aquest campament d’escalada en gel és permetre als joves practicar diferents estils d’escalada en gel i gestionar el seu entrenament.

El campament està obert a escaladors d’arreu del món amb edats compreses entre els 16 i 26 anys. Hi podran participar fins a quatre participants de la FEEC que hauran de disposar de la llicència federativa en la modalitat pertinent. Tota la informació, el programa complet i els detalls de les estades, es poden trobar al web de la FEEC o a través d’aquest enllaç.

Per més informació, us podeu posar en contacte amb l’Àrea de Formació i ECAM a través del telèfon 93412077 o el correu area.formacio@feec.cat.

Si t'ha agradat llegir Cursos formatius d'esports de muntanya a la FEEC, et pot interessar llegir:

• Deu consells bàsics per a iniciar-nos en el senderisme.
• Passos bàsics per iniciar-se en el parapent.
• Cinc claus per iniciar-nos en l'escalada.
• Consells bàsics per iniciar-se en l’espeleologia.
• Consells bàsics per iniciar-se en el descens de barrancs.
• Consells bàsics per iniciar-se en el piragüisme.
• Vies ferrades, entre el senderisme i l'escalada.
• 10 consells bàsics per als qui es volen iniciar en el descens en bicicleta (DH).
• 10 consells per als qui es vulguin iniciar en l'esquí de muntanya.
• El ràfting ha fet ressorgir el caiac.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)