Atletisme

Mohamed El Ghazouany i Txell Soler guanyen la prova de 10 km de la Cursa dels Nassos

El marroquí del GEiEG Mohamed El Ghazouany (28:46) i la fondista de Sant Joan de Vilatorrada Txell Soler (32:31), de l’Avinent Manresa, es van imposar en la prova de 10 km de la Cursa dels Nassos, que va aplegar més de 10.000 corredors pels carrers de Barcelona. El Ghazouany va tibar de valent en els últims 2 quilòmetres i només el va poder seguir el jove de Batea Adam Maijó (Adidas), que en el tram final va acabar cedint la victòria per només 2 segons, amb un gran registre de 28:48. Va completar el podi el també atleta del GEiEG Abderrahim Ougra (29:18).

Com es preveia, la prova femenina es va convertir en un duel entre Txell Soler i Marta Galimany, que es va acabar resolent en favor de la bagenca per només 5 segons de marge (32:31 i 32:36). Soler, vencedora el 2020, suma la segona victòria, mentre que Galimany, que no arribava al cent per cent després de la marató de València, continua amb les cinc que ja tenia. La francesa Margaux Sieracki va ser la primera a creuar la meta (32:18), però per la seva condició de corredora estrangera d’elit –la prova de 10 km no figura en el calendari de la RFEA– no tenia possibilitats de lluitar per la victòria.