Esquí

La Copa Catalana FGC-Dynafit s’estrena al Capcir

Diumenge 15 de gener a Els Angles

La Traça Catalana, organitzada per l’Association Sport Montagne Cerdagne Capcir, serà la primera prova d’esquí de muntanya d'aquest 2023. La prova se celebrarà el pròxim diumenge 15 de gener a Els Angles (Capcir) i forma part de la 39a Copa FEEC d’Esquí de Muntanya FGC Dynafit.

La mítica cursa del Pirineu oriental començarà a les 8:30h, amb un recorregut per la zona del circ de Camporells, i finalitzarà entre les 10:30h i les 13:30h. L’entitat proposa quatre recorreguts de diferent dificultat. La modalitat que puntuarà per la Copa serà la individual.

Des de l’organització es vol recuperar el traçat original de la cursa, tot i que s’està pendent de les condicions de la neu. En l’última edició una forta nevada va obligar a que la cursa es realitzes només per l’estació d’esquí de Les Angles. Les nevades que han caigut les últimes hores fan ser optimistes als organitzadors que esperen poder oferir un traçat molt tècnic, de 22,5 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell, destinat a la categoria sénior. Dels Angles pujaran fins al Petit Peric, faran un descens fins al refugi Camporells pel corredor de Patou, tornaran a pujar pel corredor nord fins al Gran Peric per acabar amb una majestuosa baixada pel passadís sud-oest del Gran Peric, fins al punt d’inici una altra vegada.

El segon està destinat a les categories júnior i juvenil i tindrà una distància de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. Serà un viatge d’anada i tornada al Petit Peric, amb pujada prèvia al Mont Llaret.

Un tercer recorregut de 10 quilòmetres i 560 metres de desnivell, destinat als infantils i cadets, portarà als participants a través de les pistes d’esquí de Les Angles, arribaran fins al cim del Mont Llaret, abans d’iniciar una baixada cap al refugi de Balmete. La tornada té el mateix recorregut, passant pel Roc d’Aude abans d’arribar al Pla de Bigorre.

La prova és un clàssic de la Copa Catalana i de les competicions andorranes i franceses d’esquí de muntanya. De fet aquesta edició serà copa francesa d’Esquí de Muntanya. La cursa es podrà veure en directe pel canal francès 8 Mont Blanc

Les inscripcions segueixen obertes fins al mateix dissabte abans de la cursa.

Més informació a la web de la FEEC.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)