Gonzalo marca el camí

Handbol. Les aturades del porter del Barça en la segona part impulsen l’estrebada definitiva de l’equip espanyol, que s’apropa als quarts de final del mundial i deixa sense possibilitats Polònia

Espanya 27 Polònia 23

ESPANYA:Corrales; Odriozola (3, 2 p.), A. Duixebàev (4), Casado (1), D. Duixebàev (2), Á. Fernández (4), Figueras (4) –equip inicial– Gonzalo (p.s.), Peciña, Maqueda, Solé (2), Garciandia, Cañellas (3), Guardiola (2), Valera (2) i Sánchez-Migallón.POLÒNIA:Morawski; Moryto (5, 4 p.), Olejniczak (2), M. Gebala, T. Gebala, Krajewski, Daszek –equip inicial–; Kornecki (p.s.), Jedraszczyk (4), Komarzewski, Walczak, Bis (2), Sicko (7), Pietrasik, Czuwara (3) i Dzialakiewick.PARCIALS:4-2, 7-6, 8-8, 10-9, 14-11, 16-15; 16-16, 19-17, 21-17, 23-20, 25-22 i 27-23.ÀRBITRES:Hansen i Madsen. Vermella directa a Walczak (50’). Exclusions: Guardiola (29’) i Peciña (40’ i 48’), per part d’Espanya; i M. Gebala (7’) i Walczak (16’), per part de Polònia.

La selecció espanyola continua amb pas ferm pel mundial i després de deixar fora de combat un dels amfitrions, Polònia, en té prou amb una victòria demà contra Eslovènia (15.30 h, per TdP) per assegurar-se el bitllet per als quarts de final. L’equip de Jordi Ribera va portar sempre la iniciativa, tot i que el rival, amb Szymon Sicko com a canoner (set gols), va mantenir les esperances fins al tram final.

Ribera va tornar a apostar per la defensa 5-1 a l’inici de partit. L’equip hispà va prendre el comandament, tot i que el rival replicava amb les canonades de Sicko per convertir el duel, molt físic, en un intercanvi de gols. La tornada a una defensa 6-0, la clarividència de Joan Cañellas i els primers símptomes de cansament local van provocar que el conjunt espanyol obrís forat després del primer gol en el mundial de Pol Valera (15-11). L’última embranzida polonesa va tornar a ajustar el resultat després de l’exclusió de Gedeón Guardiola (16-15).

Després de la represa, el conjunt de Ribera es va encallar en atac i va necessitar gairebé 5 minuts per tornar a veure porteria, amb un penal executat per Kauldi Odriozola. Gonzalo Pérez de Vargas, amb un parell de penals aturats (7 de 15), va donar vida al seu equip. Va poder enllaçar un parell de contraatacs i amb grans intervencions d’Adrià Figueras des del pivot va poder fer una altra estrebada (23-18). La mobilitat de Jedraszczyk va donar esperances als locals (24-22), però com en el primer temps li va faltar energia en els últims minuts –Sicko va acabar esgotat– i va sucumbir per 27-23 amb un altre gol final de Valera.