Hoquei sobre herba

L’equip espanyol accedeix als quarts del mundial després de superar Malàisia en els ‘shoot-outs’

Al final del temps reglamentari s’hi ha arribat amb empat a 2, amb gols de Marc Miralles i Xavier Gispert

La selecció espanyola, amb onze jugadors catalans, s’ha guanyat l’accés als quarts de final del mundial en una agònica tanda de shoot-outs en què el porter Mario Garín ha aturat l’últim llançament del conjunt de Malàisia. El partit ha acabat amb empat a 2, amb gols de Marc Miralles i Xavier Gispert, i en els shoot-outs s’ha hagut d’arribar al sisè llançament per resoldre el vencedor (3-4). El rival del conjunt de Max Caldas en els quarts de final serà dimarts Austràlia, el número u del rànquing i el gran favorit al títol.

Els RedSticks han fet tota una declaració d’intencions només començar. Ha provocat el primer penal córner tot just al minut 1, però Marc Miralles no ha acabat de connectar bé amb la bola. El domini del conjunt espanyol ha estat total i així ha arribat el segon penal córner (11’). Miralles ha optat aquest cop per un xut alt que ha fet lluir Hafizuddin Othman. En el rebuig Quique González tampoc no ha estat capaç de veure porteria. La possessió de l’equip espanyol ha vorejat en aquest quart al voltant del 80% davant un rival arrecerat en defensa i que esperava la seva oportunitat al contraatac. En el segon quart el conjunt malaisi ha avançat línies, ha anat guanyant confiança i les forces s’han anivellat en un partit que transitava a un ritme més aviat lent i ensopit. El resultat, al descans, s’ha mantingut amb el zero a zero inicial.

La segona meitat ha començat igual que la primera amb un penal córner desaprofitat per Marc Miralles (32’). El conjunt malaisi, en canvi, ha fet valer l’eficàcia del seu contraatac i amb una llarga diagonal ha sorprès la defensa hispana descol·locada. Lliure de marca, Faizal Saari ha superat Adrian Rafi amb un xut creuat (34’). L’equip de Max Caldas no s’ha ensorrat i amb un final de quart espectacular ha capgirat el resultat. Miralles no ha pogut marcar en el quart penal córner, però no ha fallat en l’stroke posterior (40’). Sense temps perquè el rival país l’empat, una jugada de talent per l’extrem de Jordi Bonastre l’ha culminat Xavier Gispert per signar 1-2 (41’) abans d’abordar els últims 15 minuts de joc. L’equip malaisi ha sortit a totes en l’últim quart i ha marcat als 30 segons de joc, tot i que el videoarbitratge l’ha acabat anul·lant. El conjunt groc ha disposat del seu primer penal córner i al final ha obtingut premi a la seva persistència amb la diana de Shello Silverius (48’). En el tram final, els de Caldas han pressionat de valent i han disposat de tres penals córners més, però el gol de la victòria no ha arribat i el partit s’ha hagut de resoldre amb els shoot-outs, en què Mario Garín ha substituït Adrian Rafi.