Esports de muntanya

Consells per a la conducció hivernal al Pirineu

El gel, la neu o la boira condicionen la circulació

Consells per a la conducció hivernal al Pirineu, just en els mesos en els quals la meteorologia adversa està present en molts dels accidents de circulació. Per aquest motiu, des dels Mossos d'Esquadra de Puigcerdà ens volen recordar alguns consells per tal de minimitzar riscos.

Consells:

1. Respectar la distància de seguretat i augmentar-la en cas d’aigua o neu a l’asfalt, ja que es necessiten molts més metres per a frenar.
2. Moderar la velocitat.
3. Utilitzar marxes llargues i realitzar maniobres suaus i de forma progressiva.
4. Portar cadenes al vehicle i/o pneumàtics d’hivern sobretot si vivim en zones on la temperatura baixa dels 10 graus.
Tipus de cadenes: metàl·liques, semiautomàtiques, les fundes tèxtils…
És interessant haver practicat posar-les en una situació còmoda per tenir-ho a mà quan ens calgui. Recordar que a França, des de novembre que és obligatori dur cadenes al vehicle o pneumàtics de neu en zones de muntanya. A partir de l’1 de gener la multa pot ser de 135 euros per qui no compleixi aquesta norma, i en cas de no pagar, immobilitzar el vehicle.
5. Consultar la previsió meteorològica abans d’iniciar un viatge.
6. Revisar el cotxe per un professional: frens, eixugaparabrises, líquids (sobretot anticongelant), etc. Pneumàtics en bon estat, amb un mínim d’1,6mm, pressió adequada, etc.
7. Dipòsit ple, ja que encara que contaminem, si ens quedem atrapats a l’interior del vehicle serà imprescindible la calefacció.
8. Què portar al cotxe?
Mantes per si falla la calefacció, guants per si hem de posar cadenes o canviar alguna roda, rasqueta pel gel, pala per retirar la neu, etc.
9. Dur el telèfon ben carregat per si ens cal res, tenint en compte que les bateries s’esgoten abans amb el fred.

Font: Mossos d’Esquadra – Puigcerdà

Si t’ha agradat llegir l’article Consells per a la conducció hivernal al Pirineu, també et pot interessar la lectura Els 10 consells per equipar-nos amb pneumàtics d'hivern.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)