Tennis

Djokovic venç Paul amb comoditat i jugarà la final d’Austràlia contra Tsitsipas

ACTUALITZACIÓ. Sense estar tan extremadament fi com en partits anteriors, Novak Djokovic (4) ha tornat a exhibir el seu joc de quirats i el seu revés superlatiu davant del sorprenent nord-americà de 25 anys Tommy Paul (35è de l’ATP), al qual ha derrotat per un contundent 7-5, 6-1 i 6-2 en 2h20 i serà el rival del grec Stefanos Tsitsipas (3) en la final de l’obert d’Austràlia diumenge a partir de les 9.30 hora catalana. El serbi lluitarà per sumar el seu desè títol en deu finals a Melbourne i per atrapar Rafa Nadal amb 22 títols de gran eslam en la lluita per la història. Serà la seva 33a final de la màxima graduació, el rècord absolut en l’ATP. Tsitsipas, que s’ha desfet en el primer duel de la jornada del rus Karen Khatxanov (18) per 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6) i 6-3 en 3h21, busca el seu primer títol de la màxima graduació en la seva segona final. El valor afegit del partit és que el vencedor serà el nou número 1 del tennis mundial desbancant el murcià Carlos Alcaraz

Una doble falta i un error posterior han obligat a Djokovic a salvar dues pilotes de trencament tot just en el primer joc del partit en es lògics temptejos inicials. El serbi, intimidador, ha consumat el seu primer break en el segon joc i s’ha situat amb un 3-0. La segona ruptura (5-1) semblava haver encarrilat definitivament el primer parcial a favor de Djokovic, que ha tingut una pilota per tancar-lo al servei que no ha aprofitat. Paul, però, s’ha aferrat a la pista i, sense cap pressió, ha consumat una reacció fulgurant amb dos trencaments (5-4) . Djokovic estava incòmode i disgustat. Havia protestat a l’arbitre per no donar-li marge de temps per anar a buscar la tovallola i se’l veia descentrat i immers en una espiral negativa. La dreta cargolada de Paul, el seu joc consistent i la seva rapidesa extrema li estaven generant molts problemes (5-5). No obstant això, Nole ha replicat amb un joc al servei en blanc (6-5) i segellant el seu tercer trencament (7-5). El quart (4/6) ha arribat en el segon joc del segon set (2-0). Nole ha salvat pilota de trencament en contra en el joc posterior (3-0), ha trencat de nou en el quart (4-0) i ha definit sense titubejos (6-1). A més, ha reiterat la seva qualitat en les restades trencant per enèsima vegada en el primer joc del tercer i ha reiterat el seu domini amb el 3-0, tancant el parcial amb desimboltura amb un punt de servei directe.

Tsitsipas, superior

El grec Stefanos Tsitsipas (3) s’ha endut el duel de dretes poderoses contra el rus Karen Khatxanov (18) i jugarà per primera vegada la final de l’obert d’Austràlia després d’haver-ne estat tres cops semifinalista els anys 2019, 2021 i 2022. Serà la seva segona final de gran eslam després d’haver perdut la de Roland Garros el 2021davant de Novak Djokovic. Khatxanov, que havia estat també semifinalista al darrer obert dels EUA i travessa el seu millor moment, no ha pogut frenar l’efervescència del grec, que ha fet un pas endavant amb el seu nou tècnic, l’extennista australià Mark Philippoussis. Tsitsipas ha tingut problemes per tancar el tercer set quan duia un break favorable i també anava per davant amb un minibreak en el tie-break, però ha recuperat el timó del partit en el quart parcial. El seu servei ha estat un valor poderós en el marc de la seva superioritat, amb un 82 per cent dels punts guanyats amb el primer i un 59 amb el segon. Més resolutiu que el rus, ha signat 66 cops guanyadors per 46 i només dos errors no forçats més tot i assumir més riscos: 34 per 32.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)