Tennis

Aryna Sabalenka remunta i guanya el seu primer gran eslam a Austràlia

La bielorussa derrota en la final per 4-6, 6-3 i 6-4 a la Kazakh Elena Rybakina

Aryna Sabalenka ha aconseguit el seu primer títol d’un dels quatre grans tornejos i s’ha emportat la victòria en l’Obert d’Austràlia, en la primers final que disputava d’un gran eslam. La bielorussa de 24 anys, cinquena favorita i que dilluns ocuparà el número 2 de la llista mundial, ha remuntat davant la kazakh Elena Ribakina i s’ha imposat per 4-6, 6-3 i 6-4 en 2h28. Elena Ribakina, de 23 anys i 22a cap de sèrie ha lluitat i ha plantat cara buscant el segon títol d’un gran torneig –va guanyar Wimbledon 2022–, però al final ha estat derrotada.

Aryna Sabalenka ha deixat escapar un 40-0 amb el seu servei i Elena Rybakina ha aconseguit el seu primer break en el tercer joc.La bielorussa ha passat per moments complicats, però ha reaccionat en el vuitè joc trencant el servei de la kazakh. Elena Rybakina l’hi ha tornat el break en el joc següent i després amb el seu servei s’ha emportat el primer set per 4-6

En la segona mànega Aryna Sabalenka ha millorat molt el seu joc, s’ha mostrat molt sòlida i ha atacat el servei de la seva rival. En el quart joc ha fet un break i després ha tingut bones ocasions per ampliar el seu avantatge, però Elena Rybakina s’ha defensat bé. La bielorussa ha anat sempre per davant i ha anivellat la final amb el 6-3.

En el tercer set la bielorussa ja no ha baixat el ritme, ha continuat dominant i en el setè joc per fi ha trencat el servei de la seva rival. Ha mantingut l’avantatge i a la quarta pilota de partit ha aconseguit emportar-se el set (6-4) i la victòria.