Tennis

El desitjat i treballat gran títol d’Aryna Sabalenka

Tennis. La bielorussa remunta la final de l’obert d’Austràlia contra la kazakh Elena Rybakina i s’emporta la victòria per 4-6, 6-3 i 6-4

Aryna Sabalenka va complir el seu somni de guanyar el primer Grand Slam de la seva carrera i les llàgrimes i l’emoció que va mostrar després de sumar el darrer punt en la final i durant l’entrega de trofeus en van ser una bona mostra. La bielorussa es va emportar la victòria en l’obert d’Austràlia, en la primera final que disputava d’un dels quatre grans tornejos. Aryna Sabalenka de 24 anys, cinquena favorita i que dilluns ocuparà el número 2 de la llista mundial, va remuntar contra la kazakh Elena Rybakina i es va imposar per 4-6, 6-3 i 6-4 en 2h28. Rybakina, de 23 anys i 22a cap de sèrie va lluitar i va plantar cara buscant el segon títol d’un major –va guanyar Wimbledon 2022–, però al final va ser derrotada. Aryna Sabalenka tenia onze títols en el seu palmarès, però en els Grand Slam no havia estat afortunada i s’havia quedat en tres ocasions en les semifinals.

Sabalenka no va iniciar bé la final, va començar amb una doble falta, i en el tercer joc va deixar escapar un 40-0 amb el seu servei i Rybakina va aconseguir el seu primer break. La bielorussa va passar per moments complicats, però va reaccionar en el vuitè joc trencant el servei de la kazakh. Elena Rybakina li va tornar el break en el joc següent i després amb el seu servei es va emportar el primer set per 4-6

En la segona mànega Sabalenka va millorar molt el seu joc, es va mostrar molt sòlida i va atacar el servei de la seva rival, una de les seves millors armes. En el quart joc va fer un break i després va tenir bones ocasions per ampliar el seu avantatge, però Elena Rybakina es va defensar bé. La bielorussa va anar sempre al davant i va anivellar la final amb el 6-3.

En el tercer set la bielorussa ja no va afluixar el ritme, va continuar dominant i en el setè joc per fi va trencar el servei de la seva rival. Va mantenir l’avantatge i en la quarta pilota de partit va aconseguir emportar-se el set (6-4) i la victòria.

PUJA AL NÚMERO 2

Sabalenka torna al segon lloc del rànquing, que ja va ocupar el 2021 i el 2022

Una cita amb la història

Stefanos Tsitsipas (3) i Novak Djokovic (4) tenen una cita amb la història en la final masculina de l’obert d’Austràlia (Eurosport, 9.30 h, hora catalana). El serbi lluitarà per sumar el seu desè títol en deu finals a Melbourne i per atrapar Rafa Nadal amb 22 corones de Grand Slam. Serà la seva 33a final en un major, el rècord absolut en l’ATP. El grec buscarà el seu primer títol en un Grand Slam en la seva segona final. El que guanyi el títol serà el proper número 1 mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)