Tennis

Djokovic anul·la Tsitispas i obté el seu desè títol a l’obert d’Austràlia

Novak Djokovic ha completat avui als Antípodes una tacada magistral guanyant el seu desè obert d’Austràlia en deu finals, igualant Rafa Nadal amb 22 grans eslams en 33 finals disputades al capdavant de la lluita per la història i recuperant el número 1 del tennis mundial en detriment del murcià Carlos Alcaraz, que demà serà el número 2 del mon. El seu triomf vibrant en la final contra el grec Stefanos Tsitsipas (3) a la Rod Laver Arena per 6-3, 7-6 (4) i 7-6 (5) en el seu retorn a Melbourne després d’haver estat expulsat l’any passat per no haver-se vacunat, l’enlaira encara més a l’olimp del tennis i, amb Nadal lesionat i un estat de forma excels, el situa en una posició preferent de futur. La pròxima cita serà a Roland Garros. Djokovic ha plorat d’emoció abraçat al seus familiars –mare i germà–i al seu equip de treball conscient de la fita històrica que ha aconseguit i de les dificultats que ha hagut de superar. “Només la meva família sap el que he hagut de passar en les últimes setmanes. És la victòria mes gran de la meva carrera”, ha sentenciat el balcànic, que domina per un contundent 11-2 en el cara a cara amb el tennista hel·lè i obté el 93è títol de la seva carrera en una sèrie d’èxits que va iniciar l’any 2006, que ja ha plogut. Tsitsipas, per la seva banda, ha desaprofitat una pilota per tancar el segon set i ha estat inferior, sobretot en el primer set i en els moments en que la pilota cremava dels dos posteriors. L’escenificació de la gesta ha inclòs un xandall amb un número 22 i la bandera de Sèrbia. El seu equip s’ha posat una samarreta amb el 10.

El primer acte

Nole ha amenaçat el servei del seu rival amb un 15-40 en el segon joc en un inici pletòric, però el grec ha reaccionat amb quatre punts seguits i ha evitat la primera situació compromesa del partit. En el quart joc, però, no ha tingut resposta i Djokovic ha encarrilat el set amb el seu primer trencament, segellat amb una doble falta de Tsitsipas. El serbi s’ha adjudicat el primer set amb facilitat, repartint joc des del centre de la pista i fent anar de bòlit a l’hel·lè. També s’ha mostrat inaccessible amb el servei. Una simfonia de joc que ha desballestat a l’aspirant en la seva segona final de gran eslam després d’haver perdut la primera a Roland Garros també davant del balcànic el 2021.

Una dreta més dominant i una major activitat de cames, ha revitalitzat Tsitsipas en l’inici del segon parcial i ha equilibrat el partit. Fins al punt que amb 5-4 a favor ha tingut pilota de set i de break, la primera en tot l’enfrontament. Molt concentrat, Nole, que durant moltes fases del parcial ha exterioritzat la seva incomoditat exigint respostes al seu tècnic Goran Ivanisevic, ha malbaratat l’oportunitat del seu rival amb una dreta paral·lela i ha encadenat els dos punts posteriors (5-5). El tie-break, marcat per la tensió i els errors, ha dictat sentència. Djokovic s’ha avançat per 4-1. Tsitsipas s’hi ha regirat (4-4) però ha fallat en els punts clau quan havia generat dubtes al seu oponent.

El seu primer break ha reanimat al tennista grec en el primer joc del tercer acte, un moment especialment significatiu. Al serbi, però, la incertesa li ha durat cinc minuts i ha replicat amb un contrabreak, recuperant, a més, les millors sensacions de l’inici del partit (2-1). El parcial s’ha resolt en un altre tie-break en què l’ultracampió i s’ha situat 5-0 i ha segellat el títol amb 6-5 quan Tsitsipas li trepitjava els talons amb una dreta paral·lela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)