Més esport

L’onzena Jornada de l’Esport Femení de Girona es farà el 5 de març

L’onzena edició de la Jornada de l’Esport Femení de Girona tornarà aquest 2023 a la seva data habitual al mes de març en la seva onzena edició. L’any passat es va fer al setembre i va aplegar 1500 participants i dinou disciplines esportives. En aquest ocasió es farà diumenge 5 de març a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya. L’horari serà de 9.30 del matí fins ales 13.30 del migdia. Aina Arteman (rem), Montse Hugas (exentrenadora de gimnàstica artística), Jana Brusés (atletisme) i Daniela Guillén (motocròs) són les quatre ambaixadores d’enguany. Com a novetats de la Jornada de l’Esport Femení, destaquen la inclusió de noves pràctiques esportives, amb un total de 24 disciplines i circuits organitzats per practicar activitats físiques en grups tancats. A més de diverses propostes paral·leles.

La Jornada de l’Esport Femení és un esdeveniment esportiu per fer visible l’esport femení, buscar un reconeixement social i una igualtat d’oportunitats per a totes les esportistes i futures esportistes. La Jornada es va iniciar el 2013 i va néixer al centre de la ciutat de Girona. La Jornada és una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva femenina, per donar a conèixer grans esportistes i esportistes que comencen, per reconèixer l’esforç de les persones i entitats que donen suport a l’esport femení, i amb l’objectiu d’afavorir la igualtat i l’equitat a l’hora d’accedir a la pràctica esportiva.

Aquest matí, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; el diputat d’Esport de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la representant territorial de l’Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya, Anna Julià, i la ideòloga i coordinadora de la Jornada, Olga Praderas, han presentat els detalls de l’esdeveniment. A la roda de premsa també hi han assistit dues de les ambaixadores d’enguany, l’esportista de rem Aina Arteman i la fundadora del Salt Gimnàstic Club, exentrenadora i exdirectora tècnica de gimnàstica artística, Montse Hugas; a banda de persones representants i esportistes d’entitats i clubs esportius que participen o donen suport a l’esdeveniment.

Durant la roda de premsa, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha donat les gràcies a tothom per fer possible una nova edició de la iniciativa, especialment a les ambaixadores d’enguany, i explicat que “la Jornada de l’Esport Femení permet no només fomentar l’esport femení a la ciutat i a la demarcació de Girona sinó que també fa possible sensibilitzar homes i dones sobre el fet que existeix aquesta pràctica, i que no és tan minoritària, sinó que és invisibilitzada. Tots i totes ens hem de fer responsables com a societat d’aquest repte i l’hem de fer visible”.

Per la seva banda, el diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha subratllat que “la Jornada està completament arrelada a la ciutat de Girona i s’ha convertit en un espai que ajuda a trencar estereotips i a prendre consciència del potencial de l’esport femení. En tots aquests anys, s’han fet passes endavant. Segurament insuficients pel que ens agradaria a tots i a totes, però a poc a poc, la sensibilització social respecte l’esport femení i la seva cobertura mediàtica han anat creixent. En tot cas, hem de continuar treballant i persistint”.

“L’acompanyament per part de la Generalitat de Catalunya a l’esport femení no és només un acompanyament puntual sinó que és un objectiu de tota la legislatura. Hem multiplicat per 4 els recursos a l’esport femení, hem fet la Primera Trobada d’Esport Femení Català i hem impulsat la campanya ‘Cos de dona, medicina esportiva d’home’, entre d’altres”, ha recalcat la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)