Vela

El 33 International Palamós Optimist Trophy-17 Nations Cup aplegarà 550 vaixells

El 33 International Palamós Optimist Trophy-17 Nations Cup, regata que se celebrarà en aigües de la badia de Palamós del 16 al 19 de febrer, comptarà un any més amb 550 vaixells –el màxim permès pels organitzadors- procedents de 22 països. S’ha presentat avui dimarts al migdia al Museu de la Pesca de Palamós.

La regata palamosina és un referent mundial, i ho demostra el fet que des de fa més de dos mesos que es va tancar la inscripció després d’arribar-se al màxim permès per l’organització de 550 vaixells i deixarà un any més un impacte econòmic de forma directa de prop mig milió d’euros.

Es tracta de la segona regata més nombrosa del món en vaixells –Optimist- d’una mateixa classe, després del Lago di Garda Meeting Optimist (Itàlia). L’AECIO l’ha escollit com a regata final del prestigiós circuit Optimist Excellence Cup. Miquel Aviñó, vicepresident del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós (CNCB-VP), organitzador de la regata, ha fet un repàs dels principals números quant a la participació i ha destacat les dues grans novetats: “Un any més estem molt satisfets de la participació en la regata i esperem donar el màxim i poder disputar el màxim de proves, ja que hi haurà fins a cinc grups amb 110 vaixells cadascú d’ells”, per segon any la regata podrà seguir-se en temps real a través d’internet i una APP per a dispositius mòbils “per la que es podrà seguir en viu la competició amb notificacions amb les informacions més rellevants, amb resultats en temps real i poder seguir la flota i a cada regatista de forma individualitzada en viu i en directe”.

Anna Julià, representant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, ha destacat el fet que “és una prova de moltíssima qualitat i quantitat. Aquí hi haurà regatistes que aviat formaran part de l’elit de la vela mundial” i ha afegit que “la vela és la unió d’esport, natura i turisme, tres punts claus en el nostre territori” i que “la badia de Palamós és un lloc únic en el món”.

Maria Puig, vicepresidenta de la Diputació de Girona, explica “Palamós té un potencial únic, fa poques setmanes se celebrava la Christmas Race i ara l’International Vila de Palamós Optimist Trophy, dues regates amb un potencial enorme. Aquí tenim a regatistes molt joves i que en un futur competiran en campionats del món i en Jocs Olímpics”.

Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, ha deixat molt clar “el Vila de Palamós Optimist Trophy és la gran festa de la vela. Els nostres regatistes arriben molt il·lusionats perquè és una regata amb un nivell molt gran”.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha tancat l’acte celebrat al Museu de la Pesca, destacant “és un orgull per un alcalde tenir dues regates com la Christmas Race i el Vila de Palamós Optimist Trophy. Són dos esdeveniments molt importants pel municipi i és espectacular veure aquest desplegament de veles blanques a la nostra platja.”.

En aquesta edició participaran sis regatistes de l’equip del Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós, entrenats per Xavier Pallí, sorgits de la vela escolar que incentiva la vila, és el cas Jordi Camós, Gil Fages, Estela Trepat, Meritxell Gutiérrez, Gabriela Lugo i Alexia Aquise.

El dimecres dia 15 de febrer es durà a terme una Cerimònia d’Obertura a les 18 hores pel Passeig del Mar de Palamós en la que hi participaran els més de mig miler de regatistes en una acció conjunta amb els pallassos d’hospital, Pallapupas.

El divendres dia 17 s’organitzarà la Winner Party, una festa pels regatistes amb un sorteig de 100 regals i d’un vaixell Optimist ofert pel Club Nàutic Costa Brava/ Vela Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)