Rugbi

Catalunya supera Suècia (51-14) en el partit del centenari

El XV de la Ginesta ha marcat territori al camp de la Foixarda des dels primers minuts i a la mitja part ja dominava per 24-0

El XV de la Ginesta ha superat Suècia (51-14) en un camp de la Foixarda que s’ha quedat petit per veure el partit commemoratiu del centenari de la Federació Catalana de Rugbi. Sis anys després de l’últim partit internacional, la selecció catalana ha tornat amb moltes ganes i ha marcat territori des dels primers minuts. A la mitja part, amb grans accions ofensives i sacrifici en defensa, ja tenia el triomf encarrilat, amb un parcial de 24-0. Els combinats de Catalunya i Suècia ja s’havien enfrontat el 2010 al Baldiri Aleu, però aleshores van vèncer els escandinaus, per 17-21.

L’equip de Diego Godoy i Jean Luc Trogno ha fet tota una declaració d’intencions només començar. El capità Joan Losada ha avançat vint metres per assistir el seu company blaugrana Dani Barranco, que ha convertit el primer assaig abans dels 2 minuts de joc. Marcel Sirvent ho ha arrodonit amb la transformació. La velocitat de la línia de tres quarts catalana feia anar de corcoll a la defensa escandinava. El segon assaig, però, ha arribat en un acció de força culminada per Xavi Cebrian. Arti Kovalenko tampoc ha fallat en el xut a pals. A partir d’aquí, Suècia ha començat a ensenyar els seus arguments en atac amb bones intenades de Theodor Karlsson. Però després d’uns minuts de resistència, el XV de la Ginesta ha tornat a exhibir la seva velocitat i ha anotat dos punts de marca més a càrrec de Pablo Ortíz, després d’una gran assistència de Pau Aira, i el segon de Xavi Cebrian. Així s’ha arribat al descans amb un parcial de 24-0. A la mitja part del partit s’ha fet un acte de reconeixement a la selecció catalana femenina, que la setmana passada a Sitges va assolir el segon títol estatal per autonomies consecutiu.

En els primers minuts de la segona meitat s’ha canviat més de mig equip, però els quadribarrats han mantingut el llistó. Així han arribat dos assajos més amb Marcel Sirvent i Rubén Sanz com a protagonistes (34-0). Suècia no volia marxar amb les mans buides de la Foixarda i ha fet un pas endavant. El primer assaig de Karlsson (52’) ha animat el conjunt escandinau, que durant uns minuts s’ha fet amb el control de la situació i amb un altre punt de marca, i les corresponents transformacions, ha retallat diferències (34-14). Catalunya s’ha pogut treure de sobre la pressió visitant amb un setè assaig, convertit per Ignasi Carbonell aprofitant l’empenta de la melé. Sirvent no ha fallat en la transformació (41-14). El festival català encara no s’havia acabat i Felipe Alegria i Pau Aira han signat els dos últims assajos locals per segellar el definitiu 51-14.