Rugbi

Catalunya triomfant

Rugbi. El XV de la Ginesta supera amb autoritat Suècia (51-14) al camp de la Foixarda en el partit commemoratiu del centenari de la federació catalana

El XV de la Ginesta va exhibir velocitat i potència per tombar Suècia amb autoritat (51-14) en el partit commemoratiu del centenari de la Federació Catalana de Rugbi. El camp de la Foixarda es va quedar petit per acollir els 1.200 aficionats que van voler veure in situ la reaparició de la selecció catalana sis anys després. L’equip quadribarrat va tornar amb moltes ganes i va marcar territori des dels primers minuts contra la selecció que ocupa el número 41 del món i que té com a director tècnic Oriol Ripol, tota una llegenda del rugbi català. A la mitja part, amb grans accions ofensives i sacrifici en defensa, ja tenia el triomf encarrilat (24-0). Els combinats de Catalunya i Suècia ja s’havien enfrontat el 2010 al Baldiri Aleu, però aleshores van vèncer els escandinaus, per 17-21.

L’equip de Diego Godoy i Jean Luc Trogno va fer tota una declaració d’intencions només començar. El capità Joan Losada va avançar vint metres per assistir el seu company blaugrana Dani Barranco, que va convertir el primer assaig abans dels 2 minuts de joc. Marcel Sirvent ho va arrodonir amb la transformació addicional. La velocitat de la línia de tres quarts catalana feia anar de corcoll la defensa escandinava. El segon assaig, però, va arribar després d’un maul culminat per Xavi Cebrian. Arti Kovalenko tampoc va fallar en el xut a pals. A partir d’aquí, Suècia va començar a ensenyar els seus arguments en atac amb bones internades de Theodor Karlsson. Però després d’uns minuts de resistència, el XV de la Ginesta va tornar a exhibir la seva velocitat i va anotar dos punts de marca més a càrrec de Pablo Ortiz, després d’una gran assistència de Pau Aira, i el segon de Xavi Cebrian. Així s’arribava al descans, amb un contundent 24-0. A la mitja part es va fer un acte de reconeixement a la selecció catalana femenina, que la setmana passada a Sitges va assolir el segon títol estatal per autonomies consecutiu.

Reacció vikinga

En els primers minuts de la segona meitat es va canviar més de mig equip, però els quadribarrats van mantenir el llistó. Així, van arribar dos assajos més amb Marcel Sirvent i Rubén Sanz com a protagonistes (34-0). Suècia no volia marxar amb les mans buides de la Foixarda i va fer un pas endavant. El primer assaig de Karlsson (52’) va animar el conjunt escandinau, que durant uns minuts va aconseguir el control de la situació i amb un altre punt de marca, i les corresponents transformacions, va escurçar diferències (34-14). La reacció vikinga no va passar d’aquí. Catalunya es va treure de sobre la pressió visitant amb un setè assaig convertit per Ignasi Carbonell aprofitant l’empenta de la melé. El festival català encara no s’havia acabat, i Felipe Alegria i Pau Aira van signar els dos últims assajos per segellar el 51-14 en un centenari rodó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)