El Granollers sobreviu

Handbol. Un parcial final de 5-0 en tres minuts minimitza la derrota dels vallesans amb vista a la tornada a Aarhus en els vuitens de la Lliga Europea

Granollers 32 Aarhus 34

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel;, Franco (2), Faruk (4), Rey, Amigó, A. García (6, 3 p.) y Torriani (4) –set inicial– Guàrdia (p.s.), Romero, Gurri (6), Roca (4), Salinas (4), Reguart (2), de Sande, Castillo i Guijarro.SKANDERBORG-AARHUS:Boutaf; Gade Skaarup (5), Petersen (6), Thor Christensen (2), T. Sommer Arnoldsen (7), Balling Christensen (2, 1p.), Teigum (9) –set inicial–; Lund Laursen (p.s.), F. Sommer Arnoldsen (1), Mousing, Bonefeld, Mollerup (1), Jensen (1) i Bramming.PARCIALS:4-3, 6-6, 9-11, 9-15, 11-18, 12-20; 15-22, 19-25, 22-29, 23-31, 26-33 i 32-34.ÀRBITRES:Vesovic i Mitrovic. Exclusions: A. Garcia (16’), Amigó (41’) i Yusuf (55’), per part del Granollers; i T. Arnoldsen (20’), Christensen (24’), Nielsen (29’), Mollerup (46’) i F. Arnoldsen (53’), per part de l’Aarhus..INCIDÈNCIES:Els jugadors del Granollers van sortir a la pista amb una samarreta amb l’escrit “Estem amb tu, Adrià”, en record del seu company Adrià Martínez, que es va lesionar el genoll en les semifinals de la copa Asobal i molt probablement haurà de passar per la sala d’operacions.PÚBLIC:Uns 800 espectadors.

El Fraikin BM Granollers va apel·lar a l’èpica, al punt d’honor i al coratge per sortir viu del primer assalt contra l’Skanderborg-Aarhus, corresponent als vuitens de final de la Lliga Europea. L’equip d’Antonio Rama va cedir en el duel d’anada, però ho va fer per només dos gols de marge. Una diferència menor, si es té en compte que a l’inici del segon temps va arribar a perdre de 9 (15-24). Les aturades de Rangel Luan (vuit en la segona meitat) i el lideratge de Jan Gurri (6 gols) van ser el detonant de la reacció de l’equip vallesà, que amb un parcial final de 5-0 en tres minuts manté l’esperança amb vista a la tornada a terres daneses, dimarts vinent.

Amb una defensa agressiva i letals al contraatac, el conjunt danès va marcar el ritme de joc en el primer quart (9-12). Antonio Rama va demanar temps mort, però el conjunt local va entrar en col·lapse. Salah Boutaf es va anar fent gran sota els pals (nou aturades en el primer temps) i l’Skanderborg anotava amb molta facilitat. El Granollers va estar més de set minuts sense veure porteria i l’equip escandinau ho aprofitava per ampliar la renda fins als 8 gols (9-17). El tècnic vallesà va optar per canviar l’inquilí de la porteria. Marc Guàrdia entrava en el lloc de Rangel Luan i ordenava una disposició defensiva en 5-1. Un gol de Salinas trencava la sequera, però els locals tancaven un primer acte per oblidar (12-20).

Després de la represa, les primeres aturades de Rangel i l’empenta de Gurri servien per retallar la diferència (19-24). Però l’Aarhus continuava penalitzant qualsevol pèrdua local i en tenia prou amb ben poc per tornar a obrir l’escletxa (22-30). L’Aarhus va donar el partit per tancat abans d’hora i el Granollers, amb una reacció furibunda, es va aferrar a l’èpica per escurçar la diferència i continuar viu.