Ciclisme

Evenepoel excel·leix a la Molina i comparteix el lideratge de la Volta a Catalunya amb Roglic

El belga Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) ha donat espectacle i ha estat el vencedor de la tercera etapa de la 102a Volta a Catalunya disputada entre Olost i la Molina (180,6 quilòmetres), la segona consecutiva de muntanya. La seva exhibició el situa al capdamunt de la general empatat a temps –12h42:17–amb l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma), que ha entrat a dos segons aguantant l’atac ferotge del vencedor en els darrers quilòmetres de l’ascens a la Molina. El podi l’ha completat l’italià Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), el vencedor dimarts, que ha entrat a 13 segons i és tercer en la general a 19 segons. Marc Soler (UAE Emirates), tretzè a 22 segons, ha estat el millor català. És desè en la general a 1:12.

Seguint un mètode similar a la de l’etapa de dimarts, la primera de muntanya, quatre corredors entre els quals hi havia l’equatorià Richard Carapaz (EF Education-Easypost) –a 3:36 del líder i que ha acabat fos–han iniciat l’aventura de bon començament. Se’ls hi han afegit tres elements més. El grup de set, entre els quals hi era Simone Petilli (Intermarché), que va ser un dels gran animadors el dia anterior i que s’ha endut els 3 segons de bonificació de l’esprint intermedi de l’Esquirol–, ha arribat a disposar de 4:54 a 137 km de la meta. Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), segon en la general i un dels principals candidats al títol, deia en to premonitori abans de l’inici de l’etapa que si algun grup insurrecte volia guanyar a la Molina hauria d’adquirir un marge de 6 o 7 minuts, que en cas contrari “si ens apropem més, tenim un pla per guanyar l’etapa.” Amb tot, l’escapada ha arribat al peu del coll de Coubet, que ahir ja es va pujar, amb un marge de 4:33. Petilli l’ha tornat a coronar al capdavant a 84 quilòmetres del final. El grup capdavanter, ja amb nomes tres elements –Guillaume Martin (Cofidis), Maxim Van Gils (Lotto Dstny)i el propi Richard Carapaz, perquè Simone Petilli i Filipo Zana (Team Layoc) s’han despenjat i han estat neutralitzats poc després,–ha coronat el coll de la categoria especial de la Creueta –Martin ha estat el primer– amb 1:30 sobre un pilot selecte d’una trentena escollits cada cop més encès liderat pel Soudal Quick-Step. Faltaven 21, 2 quilòmetres i l’ascensió a la Molina.

A 4,4 quilòmetres de l’arribada, Evenepoel, exuberant, ha tibat encara més la corda amb un atac descomunal i l’únic que l’ha pogut seguir ha estat Roglic, que no li ha donat relleu, però que tampoc no ha pogut rendibilitzar el seu lògic estalvi de forces en el tram final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)