Ciclisme

Roglic li guanya la partida a Evenepoel a Lo Port

L’eslovè s’imposa en l’ascensió al Mont Caro i referma el lideratge amb 10 segons de marge sobre el ciclista belga a dues jornades per al final de la Volta

L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) li ha guanyat la partida al belga Remko Evenepoel (Soudal Quick-Step) i ha arribat triomfador a l’etapa de Lo Port, en l’antepenúltima jornada de la Volta a Catalunya. L’etapa, amb sortida a Tortosa, tenia 178,6 km de recorregut i l’escalada final al Mont Caro, una dificultat orogràfica de gran magnitud, de 8,4 km amb rampes del 9% de mitjana. En els últims 50 metres el ciclista eslovè li ha esgarrapat 6 segons i amb les bonificacions ara lidera la general amb 10 segons sobre el seu gran rival. Roglic i Evenopoel s’han atacat i contraatac en els últims 500 metres, però qui s’ha emportat el botí ha estat el líder del Jumbo Visma, molt més experimentat. Un altre dels protagonistes de l’etapa ha estat el català Marc Soler (UAE), que s’ha enganxat als dos referents de la Volta en el tram final i després ha tibat de valent per impulsar el seu company Joao Almedia fins al podi de la general. El vilanoví, quart en la jornada a 28 segons del vencedor, ha escalat fins al cinquè lloc de la general, a 1:50 del líder.

Evenepoel ha fet el primer atac a 4,5 km de la meta. Li ha pres la roda Roglic i ha contraatac Soler. El grup capdavanter s’ha anat desintegrant en petits grupuscles. A 2,5 km per a la meta, Soler ha esperat l’arribada del seu company Joao Almeida, amb possibilitats de fer podi, i a partir d’aquí a començat a tibar de valent per esgarrapar segons de marge respecte dels perseguidors.

L’escapada del dia formada per Tsabu Grmay (Team Jayco), Julen Amezqueta (Caja Rural), Ibai Azurmendi (Euskaltel) i tres ciclistes del Kern Pharma José Félix Parra, Pablo Castrillo i Héctor Parra ha quedat neutralitzada en plena ascensió a Lo Port.

L’etapa de demà, la penúltima, es disputarà entre Martorell i Molins de Rei, de 174,1 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)