Ciclisme

Roglic sentencia a Montjuïc

Ciclisme. Volta a Catalunya. L’eslovè resisteix de nou els atacs furibunds del belga Evenepoel, que acaba segon a 6 segons i s’ha de conformar amb el triomf en l’última etapa

L’eslovè Primoz Roglic (Junbo-Visma) no es va deixar intimidar pels atacs del belga Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), que ahir va guanyar l’última etapa –Barcelona-Barcelona, de 136 quilòmetres, amb final a Montjuïc– per davant del rival i es va erigir en el vencedor de la magnífica 102a Volta a Catalunya gestionant els deu segons d’avantatge que duia en la general i mantenint el mallot blanc amb franges verdes per sis segons. Tots dos van entrar sols confirmant el seu domini. Roglic, que ja va avisar que venia a guanyar, suma el seu triomf 70 en voltes per etapes i encadena la cursa catalana amb la Tirreno Adriàtica. Segon en el Tour del 2020 i tricampió de la Vuelta (2019, 2020 i 2021), l’eslovè es va exhibir i va saber nedar i guardar la roba davant dels atacs furibunds de l’incansable Evenepoel, que també va guanyar la tercera etapa a la Molina i que mai no va abaixar els braços. L’eslovè va ser l’ombra del belga sempre que li va convenir, sense donar-li mai relleu perquè tenia la paella pel mànec i va marxar amb dos triomfs d’etapa: Sant Feliu de Guíxols (1a) i lo Port (5a), on, si fa no fa, va signar la sentència. El vilanoví Marc Soler (UAE Emirates), que també va ser un dels grans protagonistes a Montjuïc amb la seva tenacitat, va completar una Volta brillant. Va entrar tercer i va ser quart en la general, a 2:49 rere el portuguès João Almeida (UAE Emirates), tercer com l’any passat.

Les escaramusses infructuoses es van succeir de seguida i van accentuar encara més la gran combativitat que s’havia vist tota la setmana. El tarragoní Eduard Prades (Caja Rural) –un dels 10 catalans que van iniciar la cursa a Sant Feliu de Guíxols–, malauradament, es va haver de retirar en els compassos inicials de l’etapa. També va plegar el terrassenc Antoni Pedrero (Movistar). Dissabte, també va retirar-se Marc Brustenga (Trek).

El sabadellenc David de la Cruz (Astana), vuitè en l’etapa, va formar part d’un grup de sis corredors impulsat per Richard Carapaz (EF Education) que va adquirir 1:48 segons de marge. Fins i tot va provar un darrer i valent intent marxant del grup capdavanter. Però tots plegats van ser neutralitzats en la tercera ascensió al castell de Montjuïc. Evenepoel va fer un canvi de ritme a 28,5 quilòmetres de meta i només Roglic s’hi va posar a roda, tot i que Soler, pletòric, va contactar amb els dos homes que es jugaven la general. En la sisena i darrera ascensió a Montjuïc, però, se li van escapar. Amb tot el peix venut, Roglic, elegant, no es va aixecar del seient per disputar el triomf d’etapa d’Evenepoel.

EL PROTAGONISTA

M’ha mantingut en una bona posició durant l’etapa i jo, després, he tingut les cames. Estic molt feliç
D. De la Cruz (Astana) m.t.
9è K. Bouwman (Jumbo) m.t. 10è E. Oscar (DSM) m.t.
3r Bora-Trasgrohe a 9:45
Han estat dies molt durs. És un gran honor guanyar la Volta a Catalunya. L’equip ha estat molt bé avui una altra vegada