Més esport

Promesa de 200 milions

Pla potent. El govern anuncia una inversió de 200 milions d’euros en els propers cinc anys, amb línies d’ajuts per millorar les instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ahir un pressupost de 200 milions d’euros en els propers cinc anys per millorar i modernitzar les instal·lacions i els equipaments esportius d’arreu de Catalunya. Ho va fer durant l’acte “Més esport, més país”, celebrat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

El cap de l’executiu va explicar que aquest projecte representa “una posada al dia sense precedents i amb el qual volem atendre totes les urgències i començar a revertir el dèficit d’inversions de la darrera dècada que ha impedit als ajuntaments fer les obres que necessitaven”. La voluntat del govern, en paraules del president, és arribar “absolutament a tot arreu” perquè “moltes de les instal·lacions i equipaments esportius del país necessiten una posada a punt”. Segons Aragonès, aquesta iniciativa ha de ser “un punt d’inflexió que contribueixi a l’augment de la pràctica esportiva, per tot el que l’esport ens aporta en salut, valors i cohesió social”. Per la seva banda, la consellera Vilagrà va recordar que amb aquest projecte s’aconsegueix “donar una resposta molt potent a una demanda unànime dels consistoris davant la mancança d’inversió en instal·lacions esportives en la darrera dècada”. En aquest sentit va afegir: “Amb l’actual xarxa d’equipaments esportius no podem donar cobertura a totes les demandes de les persones, de les entitats esportives, ni tampoc a l’increment de demanda, per exemple per l’augment de la pràctica esportiva femenina.”

Les línies d’ajuts van dirigides a quatre àmbits d’actuació. Per una banda, al manteniment, condicionament, reparacions i millores dels equipaments esportius de tots els municipis del país. En segon lloc, aquests 200 milions d’euros també serviran per realitzar obra nova per donar cabuda a les necessitats de tots els col·lectius. També es vol donar resposta a les necessitats específiques en equipaments singulars que tenen una manca clara d’instal·lacions i, finalment, s’oferiran línies de crèdit extraordinàries mitjançant l’Institut Català de Finances per arribar al teixit de clubs i federacions.

Donem una resposta molt potent a una demanda unànime dels consistoris
Laura Vilagrà
consellera de la presidència
Volem atendre totes les urgències i començar a revertir el dèficit d’inversions en l’última dècada
Pere Aragonès
president de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)