El CN Sabadell accedeix a la final europea després d’un partit duríssim contra l’Orizzonte (12-13)

L’Astralpool CN Sabadell s’ha guanyat l’accés a la final de la Champions després d’un partit duríssim contra l’Ekipe Orizzonte de Catània (12-13), que durant molts minuts ha marcat el ritme de joc i ha venut molt cara la seva derrota. En els tres primers quarts s’ha imposat el balanç ofensiu (2-2, 4-4, 5-4 i 1-3) i no ha estat fins a l’últim en què l’equip vallesà ha pogut el portar el duel al seu terreny. El conjunt vallesà pugnarà demà (17.30 h) per la seva sisena corona continental contra el vencedor del duel entre l’Assolim CN Mataró i el Dunaujvaròs d’aquest vespre (20 h).

El primer quart ha acabat en taules. Maggie Steffens ha deixat la seva targeta de presentació en el seu primer xut entre pals. Però el conjunt transalpí ha fet gala del seu joc directe i ha replicat amb les dianes de Bettini en superioritat i de Marletta en un xut per l’escaire. Van der Sloot, de penal, ha signat l’empat inicial. L’Orizzonte ha posat la directa en el segon quart. Tres gols en tres minuts, obra de Viacava des de la boia, de l’australiana Williams amb un xut ajustat al pal, i de Bettini, altre cop en superioritat feien encendre els llums d’alarma a l’afició local. La reacció sabadellenca, però, ha estat immediata. Bea Ortiz ha aturat la sagnia, i la totterreny Steffens, des de la boia, i Forca, en un xut que la portera italiana s’ha empassat, restablien l’equilibri. Encara hi hagut temps perquè Leone tornés a avançar l’Orizzonte i Irene González tanqués amb empat (6-6) una primera meitat molt intensa.

Després del descans llarg s’ha mantingut la mateixa dinàmica. El conjunt sicilià, amb l’aparició de Halligan, continuava aprofitant les accions de superioritat, mentre que el CN Sabadell responia amb les vaselines de González i Bea Ortíz, un xut per l’escaire de Forca, i el segon penal executat per Van der Sloot. El CN Sabadell no acabava d’ajustar la defensa i afrontava l’últim quart amb un gol de desavantatge (11-10). Arribava el quart decisiu i l’equip de David Palma no estava disposat a fer més concessions. El conjunt local, amb plena ebullició de Can Llong, tornava a prendre la iniciativa (11-12) amb la tercera diana de Bea Ortíz i la primera de Maica després d’una gran assistència de Van der Sloot. Totes dues accions han estat en superioritat. A l’Orizzonte se li ha encongit el braç en el moment decisiu. Dues aturades de Laura Ester i el gol en vaselina de Forca, la millor jugadora europea, han signat pràcticament la sentència en l’últim minut de joc. Halligan ha retallat diferències i després d’una pèrdua de les amfitriones l’equip italià encara ha disposat de l’últim atac per forçar la tanda de penals, però no l’han sabut aprofitar.