Waterpolo

Una final per recordar

Waterpolo. Felicitacions i agraïments després d’una final de Champions entre l'Astralpool CN Sabadell i l'Assolim CN Mataró que ja ha passat als annals de l’esport català

Mitja hora abans de començar la final de la Champions, Can Llong ja estava en plena ebullició. Les dues aficions, unes 1.350 persones que omplien la majestuosa instal·lació, feien sonar la percussió al màxim de decibels en la festa major del waterpolo català. “El propòsit era aquest, convertir la fase final en una gran festa del waterpolo femení i que el campió fos català. Ha estat un partit molt maco. Mai havíem vist la piscina amb tanta gent implicada i animant els equips. Per sobre de tot ha estat una gran festa”, sentenciava amb orgull Ramon Bosch, el president de la Federació Catalana de Natació, que havia liderat l’organització compartida amb la federació espanyola, i els dos clubs participants, l'Astralpool CN Sabadell i l'Assolim CN Mataró.

Els astres s’havien alineat, i superat l’escull de les semifinals, es complia l’anhel expressat la setmana abans de la competició per la secretària general de l’Esport, Anna Caula: “Tant de bo dissabte en la final haguem d’estar tots amb el cor dividit.” Entre les autoritats tampoc no hi van faltar el conseller de Territori i exalcalde sabadellenc Juli Fernández, l’actual alcaldessa Marta Farrés; l’alcalde de Mataró, David Bote; el president de la Federació Espanyola de Natació Fernando Carpena, i òbviament, els presidents dels dos clubs en joc, Claudi Martí (CNS) i Francesc Casabella (CNM).

Una jornada especial

Des del terreny de joc, la glòria va ser per a les jugadores de l'Astralpool CN Sabadell i la decepció, per a les de l'Assolim CN Mataró (8-9), tot i haver signat una fita històrica amb la consecució del seu primer subcampionat de la Champions. Des de la piscina, les protagonistes també tenien la sensació d’haver viscut una jornada molt “especial i històrica”. “Penso que hem estat a l’altura d’aquest partit i d’aquesta organització. Vull donar les gràcies per com han guarnit la piscina, el suport de les dues aficions, i felicitar el Mataró perquè hem ofert un gran espectacle. En els últims anys ens estem repartint alguns títols i portem un rivalitat bonica”, assegurava la portera del CN Sabadell Laura Ester, una de les grans triomfadores de la final. També tenia paraules d’agraïment l’entrenador del CN Sabadell, David Palma: “Aprofito l’ocasió per donar les gràcies per l’organització compartida per les federacions i els dos clubs. Som un esport minoritari, però les dues aficions han respost i les grades feien goig. Mitja hora abans del partit la piscina ja era plena i tothom estava animant. El Mataró i el Sabadell tenim una rivalitat sana i hem ofert un espectacle esportiu increïble.” El dia abans, després de les semifinals, el tècnic del CN Mataró, Dani Ballart, ja feia un elogi del waterpolo del país. “Serà un gran xou del waterpolo femení mundial. El fet que estiguem els dos clubs en aquest escenari i en aquesta competició parla molt bé de la feina que estem fent a casa nostra. És un dia per estar orgullós d’un camí que va començar el Mediterrani als anys noranta, que el Sabadell li va agafar el testimoni a meitat del 2000 fins ara, en què nosaltres comencem a mirar-les a la cara per discutir-los el màxim títol europeu per primer cop. És un luxe ser les primeres a poder compartir aquesta final de la Champions”, rematava l’entrenador del conjunt maresmenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)