Futbol sala

Un gol de Pito a la pròrroga dona el vuitè títol de la copa del rei al Barça (3-4)

L’equip blaugrana ha dominat la primera meitat (0-2), però en la segona el Jimbee Cartagena ha fet un pas endavant i ha forçat el temps extra (3-3)

El Barça continua sent el rei de copes. L’equip blaugrana ha sumat el seu vuitè títol en vuit finals en un partit a Antequera que s’ha resolt amb un gol de Pito a la pròrroga (3-4), després que s’hagués arribat al límit del temps reglamentari amb empat a 3. Un cop ha acabat la final tots els jugadors s’han dirigit a la grada per dedicar-li el títol al seu capità Sergio Lozano, que ahir es va lesionar el genoll en la semifinal.

Jesús Velaco ha plantejat la final amb molta intensitat, amb rotacions contínues per anar desgastant el rival. En 5 minuts el Barça ja havia tingut diverses oportunitats i a la tercera Ferrão no ha perdonat. Marcenio ha connectat amb el pivot de Chapecó, que amb la seva característica mitja volta s’ha desfet del seu defensor i ha clavat un cacau ajustat al pal, lluny de l’abast de Raúl Jerez. Abans del descans, Ferrão encara ha tingut un parell d’oportunitats més per marcar. En la primera la pilota s’ha estavellat a la creueta i en la segona el porter del Cartagena l’ha rebutjat amb els peus. El Barça, però, ha trobat el premi a la seva persistència. Dyego, que avui exerceix de capità, ha marcat el segon amb un potent xut de falta, quan només restaven 22 segons per a l’equador.

El Jimbee, amb Javier Mínguez com a jugador més incisiu, ha sortit a totes en la segona meitat, però els blaugrana han tingut tres oportunitats claríssimes de contraatac gràcies a la recuperació de pilotes. Dyego i Adolfo, en dues ocasions, han tingut la possibilitat d’ampliar el resultat. La mala notícia pel Barça és que als 6 minuts de joc ja duia 4 faltes. El partit es descontrolava, el conjunt de Velasco entrava en bonus i Motta escurçava diferències (29’) amb un gol de doble penal, encara amb 11 minuts de joc. El partit era obert i la final entrava en un nou escenari. Al conjunt blaugrana li faltava tranquil·litat. Una pèrdua de Ferrão, probablement precedida de falta, ha servit perquè el Cartagena sortís al contraatac i aconseguís l’empat després d’un xut de Mínguez, en què la pilota ha entrat dins la porteria després de rebotar en el peu d’Antonio. Però la final encara tenia girs inesperats. Ferrão ha tornat a donar la iniciativa al Barça amb un gol de doble penal (37’) després d’una falta forçada per Dyego. L’alegria els duraria ben poc als blaugrana. El Cartagena se la jugava amb el porter jugador i només ha necessitat 45 segons per tornar a empatar amb un altre gol en pròpia porta, aquest cop de Coelho. La final se n’anava a la pròrroga. En la primera meitat del temps extra ha aparegut Pito (43’) per marcar el quart. El pivot brasiler ha superat el seu defensor en l’un contra un, i ha batut Jerez amb un xut creuat. En el segon temps de la pròrroga la intervenció de Dídac Plana ha resultat providencial, amb una aturada magistral a un xut de Mínguez.