Piragüisme

Es presenta la candidatura de la Seu d’Urgell i Sort per als mundials de piragüisme del 2027

Es tracta d’una candidatura sostenible i que potencia el territori

La candidatura de la Seu d’Urgell i Sort per acollir els campionats del Món de Piragüisme ICF 2027 s’ha presentat aquest matí amb la presencia de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, els alcaldes dels dos municipis, Francesc Vilaplana i Baldo Farré, així com el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Herranz. La roda de premsa s’ha celebrat al Parc Olímpic del Segre, a la Seu. També se sap que hi han les candidatures de París i Cracòvia i la seu es coneixerà el 29 d’abril.

“Catalunya sempre ha tingut resultats brillants i clubs i esportistes referents en aquest àmbit. Tenim una experiència de més de cinquanta anys d’organització de competicions i estem davant d’una gran oportunitat pels Pirineus i per l’esport català” ha manifestat Laura Vilagrà. L’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha recordat que la candidatura té moltes possibilitats de guanyar: “Un dels nostres rivals és París (l’altre és Cracòvia), que té més de 2 milions habitants. Entre Sort i la Seu no arribem a 15.000, però no ens arronsem”. I l’alcalde de Sort, Baldó Farré, ha destacat: “Un dels nostres grans potencials és que es tracta d’una candidatura de tot el territori del Pirineu i uns campionats totalment sostenibles”. Per la seva part el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, també ha apuntat que la Seu i Sort configuren un projecte molt “competitiu”.

Després de l’èxit organitzatiu i esportiu aconseguit l’any 2019 amb els mundials d’estil lliure a Sort i d’eslàlom i descens a la Seu d’Urgell, les dues poblacions volen de nou ser el centre d’atenció d’aquest esport. En aquesta ocasió, Sort acolliria les modalitats d’estil lliure i descens aprofitant les virtuts que ofereix el riu Noguera Pallaresa a finals de juny. En el cas de la Seu d’Urgell, les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre acollirien les modalitats olímpiques d’eslàlom i caiac cros a finals de setembre.

La candidatura s’ha plantejat des de la sostenibilitat ambiental i energètica aprofitant els recursos endògens d’ambdues seus tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. En aquest sentit, el pilar principal és que Sort, gràcies al riu Noguera Pallaresa, produirà electricitat mentre se celebrin les competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)