Handbol

Flensburg del Vallès

Handbol. El triomf a la ciutat de l’estat federal de Schleswig-Holstein passa a l’imaginari col·lectiu del Fraikin Granollers, una gesta contra un gegant

El 18 d’abril del 2023 passa a l’imaginari del Fraikin BM Granollers com un dia històric i d’emoció a flor de pell en què l’equip vallesà va eliminar el Flensburg i va sortir aplaudit de la selecta pista alemanya. La gesta reduint el totpoderós i farcit de figures monstre –cinc campions del món– en els quarts de final, amb un triomf (27-35) consumat en un partit “perfecte”, com el va batejar el tècnic Antonio Rama, eufòric, va ser celebrada com un títol amb plors i apuja a l’infinit l’autoestima del club. Amb un full de ruta tàctic molt ben ideat i executat amb mestria a partir d’una defensa aferrissada, el Fraikin, amb un equip molt jove, va profanar el Flens-Arena, que serà a més la seu de la final a quatre de la lliga europea, i va deixar els locals estabornits. Un maracanaço de manual amb una simfonia global. “Venir d’aquí a un mes a jugar la final a quatre serà increïble per a l’evolució dels jugadors, per al club i per a l’afició”, va reblar Rama als micròfons de Ràdio Granollers: “No recordo res igual.” L’heroi Antonio García (vuit gols) ho va qualificar de “la gesta més gran de l’handbol espanyol, per l’equip, pels pressupostos i per la situació de cada lliga”. L’equip va encendre el Casino de Granollers, una festa de càntics, foc i bengales, i ahir també va ser rebut i aclamat a l’Olímpic. Arribar a vèncer de 12 gols en ple èxtasi eixugant el 30-31 de l’anada esmicola les previsions. En l’eliminatòria anterior, l’equip ja havia enlluernat a Aarhus (25-30) quan va neutralitzar el 32-34 de l’anada.

Tercer el 2016

El Granollers tornarà a tastar una F-4 set anys després de ser tercer el 2016 contra el Chambéry (21-25) a Nantes en un equip en què els supervivents són Antonio García i Antonio Rama, aleshores ajudant de Carlos Viver. El campió va ser el Göppingen, rival avui en el sorteig de la final a quatre del 27 i 28 de maig, al qual també han accedit el Füchse Berlín i el Montpeller. El club busca el seu quart títol europeu després de la recopa del 1976 i de les copes EHF del 1995 i el 1996. Flensburg, al nord de l’estat federal de Schleswig-Holstein, serà lloc de peregrinació vallesà.

Hem jugat un partidàs i hem arribat a la ‘final four’, que és el que nosaltres volíem des que érem petits
Marc Gurri
Pensàvem que l’anada era gairebé perfecta i aquest segon partit encara ho ha sigut més. Tot ha sortit rodó
Antonio Rama
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)