Esports de muntanya

Les funcions dels Mossos d'Esquadra a la muntanya, en una xerrada al refugi Rebost

El pròxim 23 de maig, a les 10 del matí

La Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d'Esquadra es va crear l'any 2001. Són la branca especialitzada en actuacions que requereixen actuar en els àmbits policials habituals, però que a més demanen tenir bons coneixements per resoldre situacions del món de l'esquí, l'escalada, l'alpinisme i l'espeleologia. El pròxim 23 de maig, a les 10 del matí, seran al refugi el Rebost en una xerrada.

La conferència anirà a càrrec del caporal de la UIM Mossos de Muntanya, Joan Perucha, i serà compartida pel també oficial de la UTGRAE dels Bombers, Rafel Esteban, i per l'Agent Major dels Agents Rural, Carles Bares. L'objectiu de l'acte és que les tres ponents esmentats presentin i defineixin les tasques de la UIM i establir quins són els requisits necessaris per a l’organització d’activitats en el medi natural per part dels clubs, així com dictaminar la responsabilitat en l’organització d’activitats al medi natural, sobre les prestacions del material de lloguer, la responsabilitat dels monitors d'iniciació a la muntanya o el control de les pernoctacions als refugis de muntanya, entre altres qüestions.

La conferència va dirigida, sobretot, als guardes dels Refugis de la UEC (Caro, Mas del Tronc, Puigcercós, Rebost i La Molina), però també es convidaran als guardes de refugis de la zona com ara el Cortal d’Ingla, Niu de l’Àliga, Malniu, Cap de Rec i de la Feixa, a més dels representants de la FEEC, Parc Natural Cadí Moixeró, Cavalls del Vent i gestors d'entitats excursionistes.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)