Tennis

Bolsova abraça el destí

Tennis. Roland Garros. La palafrugellenca, repescada a última hora, escombra l’eslovaca Kucova i es planta a la segona eliminatòria a París

La palafrugellenca Aliona Bolsova (131a) va aprofitar la seva condició de lucky loser, –perdedora afortunada– després d’haver estat repescada divendres i s’ha plantat amb determinació en la segona eliminatòria de Roland Garros derrotant l’eslovaca de 33 anys Kristina Kucova (451a de la WTA) per 6-2 i 6-1. Bolsova va arrencar malament amb un 0-2 en contra però va encadenar sis jocs seguits i es va adjudicar el primer parcial amb una gran autoritat per 6-2, amb una dinàmica que va prosseguir sense titubejos en el segon acte. Jugarà contra l’eslovaca Anna Karolina Schmiedlova, que va batre la russa Veronika Kudermetova (11): 6-3 i 6-1.

Derrota de Ramos

El mataroní de 35 anys Albert Ramos (67è de l’ATP), l’únic català en el quadre masculí, va perdre en cinc sets contra el suís de 38 Stan Wawrinka (89è) –7-6 (5), 6-4, 6-7 (1), 1-6 i 6-4 en 4h35– després d’haver protagonitzat una gran reacció. El català no va disposar ni tan sols d’una pilota de trencament en els dos primers sets, dominats per Wawrinka, que va saber gestionar el tie-break del primer i va resoldre amb un trencament en el segon, amb acceleracions mortíferes. Ramos no va llançar mai la tovallola i va ressorgir amb virulència en el tercer parcial, aixecant un break en contra i esborrant el suís en el tie-break, completant una metamorfosi meteòrica contra un rival que l’havia guanyat en els set partits precedents i que li va barrar el pas el 2016 en els quarts, la millor actuació del català en un gran eslam. El partit, però, va alterar la dinàmica en el cinquè acte quan el campió a París el 2015 va trencar en el tercer joc i, posteriorment, va segellar el triomf en la tercera oportunitat. Una dada que il·lustra la capacitat de lluita del maresmenc és que va salvar tretze pilotes de trencament.

Novak Djokovic (3) va esvair part dels dubtes que havia generat fins ara el seu rendiment i va debutat amb un triomf prou convincent contra el nord-americà de 24 anys Aleksandar Kovacevic, que debutava en un gran eslam, per 6-3, 6-2 i 7-6 (1). El serbi, que s’enfrontarà en la segona eliminatòria a l’hongarès Marton Fucsovics, va jugar a un gran nivell en els dos primers parcials i es va atabalar una mica en el tercer, però es va recentrar i va ser infinitament superior en el desempat. També va passar fluix Carlos Alcaraz (1), que va vèncer l’italià Flavio Cobolli (159è) per 6-0, 6-2 i 7-5. El seu segon escull serà el japonès Taro Daniel.

Fognini, heroi del dia

La gran sorpresa la va consumar el veterà de 36 anys italià Fabio Fognini (52è), que va eliminar el canadenc Felix Auger-Aliassime (10) en tres sets: 6-4, 6-4 i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)