Piragüisme

Banyoles, seu de l’estatal de marató de piragüisme

Aquest cap de setmana es farà a les instal·lacions del Club Natació Banyoles el 27è campionat estatal de marató de piragüisme, a més del 20è estatal de marató de categoria màster i el selectiu estatal de marató curta. En total, hi competiran aproximadament 500 esportistes –18 del CN Banyoles– de 69 clubs d’arreu de l’estat.

La presentació de la competició s’ha fet al CN Banyoles, amb la presència de Jordi Casanova, president club; Jordi Congost, regidor d’esports en funcions de l’Ajuntament de Banyoles, i Albert Corominas, entrenador del club i piragüista. També hi han participat la piragüista del club Aurora Figueras i Lucía Arquero del Club Escuela de Piragüismo Aranjuez.

Casanova ha volgut destacar la importància d’acollir campionats de base, però també “de màxim nivell professional” com ho serà aquest. Albert Corominas ha apuntat que el club és “un dels millors llocs per a practicar aquesta disciplina” i ha agraït la predisposició dels més de 70 voluntaris i voluntàries que seran “part imprescindible de la prova”.

La marató consisteix a combinar circuits amb la piragua a dins de l’aigua amb portejos (tram a peu transportant la piragua). Els cadets palegen 12 km a l’aigua i fan dos portejos. Els juvenils, 19 o 22 km a l’aigua i 3 o 4 portejos segons el gènere. En els sèniors i els Sub 23, són 26 o 30 km palejant i 5 o 7 portejos, també en funció del gènere. Finalment, al campionat màster, es fan 19 km amb la piragua i 4 portejos.

En aquesta competició hi haurà en joc places per al campionat d’Europa de marató que es farà al juliol. S’hi classifiquen els primers juvenils (masculí i femení), els primers sub 23 i els dos primers Sèniors (dos masculins i dues femenines). Tot això, tant en piragua individual com en les dobles.

D’altra banda, divendres 16 al matí hi haurà una jornada prèvia al campionat amb la disputa del selectiu estatal de distància curta (3 km amb dos portejos). El primer home i la primera dona en categoria sènior es classificaran també per al campionat d’Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)