El Magdeburg tomba el Kielce a la pròrroga (30-29) i obté la primera Champions a Colònia

El Magdeburg, el botxí del Barça en les semifinals, ha assolit el títol de la Champions després de vèncer el Kielce a la pròrroga (30-29) en una de les fases finals més igualades a Colònia dels últims temps. El conjunt alemany, que accedia per primer cop a la final a quatre, suma la seva quarta corona europea (1978, 1981 i 2002 i 2023) i amb un grup de jugadors amb molt talent sembla disposat a quedar-se entre els grans de l’handbol continental.

Tot i el 4-1 inicial, el Magdeburg ha anat a remolc del seu rival durant bona part del partit. Amb Alex Duixebàev com a director d’orquestra (6 gols al primer temps) i Wolff impecable sota els pals (7 aturades i 35%), el Kielce ha arribat al descans amb dos gols de renda (13-15). Després de la represa, el conjunt polonès ha ampliat el seu avantatge fins als 4 gols (14-18). Però el Magdeburg, amb Smits (8 gols), Kristjansson (6) i Damgaard (6) al comandament, no es donava per vençut, ha iniciat el camí de la remuntada i ha acabat forçant la pròrroga. En el temps addicional, l’equip de Bennet Wiegert ha pres la iniciativa i ja no l’ha abandonat fins a cantar la victòria final. El Kielce, que el curs passat va perdre la final en els penals contra el Barça, tornava a enterrar les seves aspiracions a la vora del Rin. Talant Duixebàev, que amb nou presències com a tècnic en la final de la Champions ha establert un nou rècord, s’ha quedat sense premi.

Mor un periodista

En la segona part, el partit s’ha hagut d’aturar durant uns minuts pel defalliment d’un periodista polonès a la tribuna de premsa. Ha estat atès ràpidament pels serveis mèdics, però no li han pogut salvar la vida.