Ciclisme

Tres catalans al Tour per primer cop des del 2013

Marc Soler (UAE), David de la Cruz (Astana) i Antonio Pedrero (Movistar) prendran la sortida de la cursa, que comença dissabte a Bilbao

El Tour de França celebra els seus 120 anys d’història i ho fa amb tres corredors catalans a la línia de sortida, una multitud que no es veia des que fa deu anys Joaquim Rodríguez i Alberto Losada (Katuixa) i Joan Antoni Flecha (Vacansoleil) eren a la línia de sortida a Còrsega en l’edició en què Purito era tercer a parís. Marc Soler (UAE), David de la Cruz (Astana) i Antonio Pedrero (Movistar) seran a la Grand Départ, a Bilbao.

La recuperació de Marc Soler (1993), que forma part de la llista de l’UAE després de la fractura en un dit que es va fer en la Volta al País Basc, a l’abril, permet al vilanoví disputar la cursa més important del calendari per sisè cop. Ho fa de manera ininterrompuda des del 2018, tot i que no ha acabat cap de les dues anteriors edicions. Ha de donar suport a Tadej Pogacar, que aspira a guanyar la cursa per tercer cop després que el 2022 el Jumbo, amb Jonas Vingegaard, li tallés la progressió iniciada el 2020.

David de la Cruz (1989) torna al Tour, ara amb l’Astana, que encapçala Alexei Lutsenko i en què destaca la presència de Mark Cavendish. El manxec es retira aquest 2023 i vol desfer l’empat a 34 victòries d’etapa amb Eddy Merckx, amb qui comparteix rècord. De la Cruz havia disputat dos cops el Tour abans, el 2014 amb el NetApp-Endura, que no va poder acabar per una caiguda –fractura de clavícula–, i el 2020 amb l’UAE. Ell i Purito van coincidir el 2014 mentre que el 2016 el corredor de Parets tenia Losada al costat. Fins quatre anys després, el 2020 en l’edició de la pandèmia –es corre del 29 d’agost al 20 de setembre–, no hi torna a haver més d’un català: Soler amb el Movistar i de la Cruz amb l’UAE.

Antonio Pedrero (1991) farà el seu debut al Tour amb el Movistar, després d’oferir un bon rendiment sobretot al Giro, la cursa que ha disputat cinc cops i on l’any passat va aconseguir un tercer i un quart llocs d’etapa. El terrassenc serà un dels escuders d’Enric Mas i es converteix en el 52è català en les 110 edicions del Tour. El seu paper serà el d’acompanyar Enric Mas en les seves aspiracions a la general.

52
catalans
hauran corregut el Tour. Rodríguez –podi a París–, Losada i Flecha eren a Còrsega fa 10 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)