Espanya no falla contra Hongria (10-8) i es jugarà el títol de la copa del món contra Itàlia

L’equip de David Martín sempre ha portat la iniciativa i el porter Unai Aguirre ha estat escollit el jugador més valuós del partit

La selecció espanyola ha segellat el bitllet per a la final de la copa del món després de tombar Hongria (10-8) en un gran partit de semifinals (1-0, 4-3, 4-1 i 1-4) a Los Ángeles. L’equip de David Martín ja té assegurada una altra medalla en un gran campionat i es jugarà la pugna per l’or (a les 4 h de la pròxima matinada) contra Itàlia, que s’ha imposat als Estats Units per 15-12.

L’efectivitat d’Alberto Munárriz i la bona defensa, amb un Unai Aguirre marcant territori sota els pals, han destacat en la posada en escena. L’equip magiar, ja en el segon quart, ha necessitat més de 11 minuts per veure porteria, quan Espanya ja dominava per 3-0 després de dues dianes del jugador navarrés i una del boia Roger Tahull. Hongria reaccionava, però Bernat Sanahuja i el mateix Tahull deixaven el parcial al descans en 5-3. El domini dels campions del món s’ha intensificat després de la represa, amb Sergi Cabanas, Blai Mallarach i Marc Larumbe afegint-se a la festa, i un altre gol de Sanahuja que deixava la victòria encarrilada (9-4) abans de l’últim quart. Hongria no s’ha donat per vençut i ha retallat diferències amb un parcial de 0-3 (9-7), però altre cop Munárriz signava el seu tercer gol per segellar la victòria hispana i certificar el passi a la final.