Vela

L’AC75 del Team New Zealand, que defensa el títol de la copa d’Amèrica, ja és a Barcelona

Es preveu que a meitat d’aquest mes de juliol estigui llest per navegar

L’AC75 de l’Emirates Team New Zealand, el vaixell que va guanyar l’última edició de la copa d’Amèrica i defensa el títol, ja ha arribat a la seva base a Barcelona on es disputarà la 37a edició de la Copa d’Amèrica al 2024. El “Te Rehutai” (Brisa Marina) ha arribat per carretera procedent de Tarragona a la base de l’equip aquesta matinada passada. L’AC75, vencedor de la 36a Copa Amèrica a Auckland 2021, i les seves llanxes de seguiment van sortir del port de Tauranga (Nova Zelanda), el passat 1 de juny fa uns dies va arribar al port de Tarragona, d’on ha fet el viatge de 85 km amb camió fins a Barcelona en camions. L’innovador AC75, un monocasc amb foils (alerons) de 22,90 metres d’eslora total ha patit diverses modificacions per adaptar-se a les noves normatives de la 37a edició.

En arribar a la base de l’equip neozelandès el vaixell ha estat introduït al gegantí hangar que l’equip ha construït al costat de l’antiga terminal de Baleària. Ara serà desempacat i es tornarà a muntar el seu aparell amb tots els seus components. L’objectiu és que estigui llest per navegar per primera vegada al camp de regates de la 37a Copa Amèrica de Barcelona a mitjans d’aquest mes de juliol.

Andy Nottage, director de la base i logística de l’Emirates Team New Zealand, ha estat present a l’arribada del comboi a la base del port de Barcelona: “Ha estat una tasca enorme mobilitzar i moure per tot el món una càrrega tan gran i preciosa. Per tant, sempre és una mica d’alleujament rebre l’enviament de manera segura”, i ha afegit: “Tots en l’equip estan molt emocionats d’arribar a la nostra nova llar lluny de casa. Barcelona és una ciutat vibrant i grandiosa, i per als que ja érem aquí, els barcelonins ens han donat una gran benvinguda”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)