Vela

Cent embarcacions de patí a vela faran una regata d’exhibició a Vilanova

Un centenar d’embarcacions de la classe patí a vela es concentrarà, per fer una regata d’exhibició, del 15 al 17 de setembre, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), durant la primera regata preliminar de la 37a Copa d’Amèrica Barcelona 2024 . L’objectiu és aprofitar la regata més important del món per promocionar aquesta classe d’embarcació catalana amb una iniciativa que s’ha presentat aquest dimarts a la seu del Club Patí Vela Barcelona.

A l’acte hi han assistit Grant Dalton, director general d’Amèrica Cup Event Barcelona, organitzadora de la Copa Amèrica; Rafel Figuerola, president del Club Patí Vela Barcelona; i representants de la ciutat amfitriona, com Gerard Delmás, president del Club de Mar Vilanova; i Anna Ribera, regidora dEsports de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. “Tot allò que sigui ajudar a promocionar la vela és un objectiu que des de la Copa d’Amèrica sempre ens hem fixat, i més amb una classe que té gran tradició a Catalunya i Espanya”, va afirmar Dalton. “El patí català és una embarcació que s’ha de conservar, ja que és la base de futurs regatistes i accessible a tothom. Que siguin a Vilanova al costat dels nostres AC40 és tot un honor per a nosaltres, pel que representa per a la vela i l’impuls de aquest esport”, va afegir. El patí a vela, també conegut com a patí català, és una classe monotip de vela lleugera d’un sol tripulant que va néixer als anys 20 del segle passat. Es tracta de catamarà d’una sola vela de tipus marconi (triangular) sense botavara i amb la peculiaritat de no tenir timó ni orsa.

El govern de l’embarcació es realitza amb el moviment i repartiment del pes del propi patró de llarg a llarg de la coberta del vaixell i amb l’escota, que mana la vela. Té una eslora de 5,60 metres, una mànega d’1,60 metres amb un pal d’alumini de 6,80 metres i una superfície de vela de 12,60 metres quadrats, amb un pes mínim de 89 kg. La seva estructura és de fusta, encara que també es fabriquen algunes unitats de fibra de vidre, i està formada per dos cascs o flotadors idèntics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)