Natació

Guillem Pujol tanca el mundial amb el vuitè lloc en el relleu mixt de 4x1500 m

L’equip espanyol ha arrencat amb els dos nois, una tàctica arriscada, que l’ha col·locat com a líder en els dos primers parcials

El blanenc Guillem Pujol (CN Mataró) ha ocupat el vuitè lloc en el relleu de 4x1500 mixt d’aigües obertes, que avui ha posat el punt i final d’aquesta modalitat en el mundial de Fukuoka. El quartet espanyol ha cobert la distància en 1h13:41.80, a més de 3 minuts del vencedor, l’equip italià (1h10:31.20).

El seleccionador espanyol, el català Sergi García, ha optat per una estratègia arriscada i no ha acabat de sortir del tot bé. Ha col·locat els dos nois, l’andalús Carlos Garach i Guillem Pujol com a primers rellevistes per acabar amb les dues noies, la valenciana Ángela Martínez i la gallega Paula Otero. La tàctica habitual és arrencar amb les dues noies o alternar noia-noi, però Garcia ha volgut fer aquests canvis per intentar sorprendre alguns dels seus rivals directes. Garach i Pujol han liderat la prova en els dos primers parcials, però no amb prou marge per aspirar a les cinc primeres places. “El resultat final no és el que volíem. Esperàvem estar una mica més endavant. Intentàvem sorprendre amb la nostra estratègia. Hauria sortit bé si els quatre components haguéssim nedat pràcticament perfecte, i hi hagut errades perquè en algun parcial no s’ha pogut mantenir la velocitat. Aquesta estratègia era una arma de doble tall. Si sorpreníem ens podria haver catapultat al quart lloc i si no ho quadràvem ens podria passar el que ha acabat succeïnt. En condicions normals, la nostra lluita estava entre la sisena, setena i la vuitena posició”, ha sentenciat el tècnic català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)