Ciclisme

Kopecky guanya l’or en la ruta, el tercer del mundial

Ciclisme. La belga marxa en solitari cap al títol a 5 quilòmetres del final. Vollering ve des del darrere, supera Ludwig en la mateixa línia i s’emporta la medalla de plata

Lotte Kopecky va fer tota una demostració de força i de saber estar en cursa, i va guanyar el títol mundial de ruta. La belga, que va ser subcampiona del món l’any passat, va estar sempre en el grup de les millors en els 154,1 km de la cursa entre Loch Lomond i Glasgow, on van fer sis voltes a un circuit urbà. Algunes vegades se la va veure nerviosa, conscient de la seva superioritat i que encara no era el moment de fer l’atac definitiu. Aquesta és la tercera medalla d’or de Lotte Kopecky a Glasgow, ja que va guanyar les proves d’eliminació i de puntuació en pista en aquest mateix mundial.

El pilot de 200 corredores va anar tranquil fins que es va entrar en el circuit urbà de Glasgow. La multitud de revolts i un parell de carrers molt empinats van trencar el pilot principal en diversos grups i va començar una primera batalla que va deixar al davant unes 40 ciclistes.

La suïssa Elise Chabbey va marxar en solitari del pilot a 71 km de la meta i va anar agafant avantatge. A 65 del final Annemiek van Vleuten, actual campiona mundial, va punxar, li van canviar la roda i poc després va decidir canviar de bicicleta, i amb tot plegat va cedir més d’un minut. La neerlandesa va atrapar el pilot, i en els darrers quilòmetres es va mostrar activa intentant ajudar la seva compatriota Demi Vollering. Un altre problema mecànic la va obligar a tornar a canviar de bicicleta, va quedar despenjada del grup de les set millors que lluitaven pel títol, i va arribar a meta en la vuitena posició.

Quan només faltava una volta, 14,2 km, el grup de les set va atrapar Elise Chabbey i la lluita es va centrar en elles. Demi Vollering i Lotte Kopecky van intentar trencar el grup, però l’atac que va decidir les medalles el va fer la danesa Cecilie Ludwig a 7 km de la fi. Només la va seguir Lotte Kopecky, que a 5 km del final va marxar en solitari cap a la victòria. Al darrere la neerlandesa Demi Vollering va recuperar terreny i sobre la línia de meta va superar Cecilie Ludwig i es va emportar la medalla de plata.

DUES A LA PISTA

Lotte Kopecky va guanyar fa uns dies les proves d’eliminació i de puntuació

Cinquè lloc de Garrote en el relleu amb Espanya

Sergi Garrote va formar part de l’equip paralímpic d’Espanya que va finalitzar en la cinquena posició del relleu per equips de la classe H. El conjunt estatal aspirava a lluitar per les medalles, però un incident en la primera de les nou voltes ho va impedir. Sergi Garrote (H2), Luis Miguel García-Marquina (H3) i Martín Berchesi (H4) van ser cinquens amb 26:40, a 1:05 de França (25.35), que va guanyar el títol mundial paralímpic després d’una lluita dura amb Alemanya, que va ser segona a només 15 segons, i amb Itàlia, que va abandonar a dues voltes del final quan ocupava el segon lloc. En la primera volta Martín Berchesi va ser tancat per un rival i va anar contra les tanques. Va perdre molt de temps i va completar el primer gir en l’onzena i darrera posició a un minut del líder. A partir d’aquí l’equip estatal va començar la remuntada i a cada volta va anar superant rivals i va mantenir la diferència amb el primer al voltant del minut. Va arribar cinquè i es va quedar a mig minut de la tercera plaça, que van ocupar els Estats Units. En el BMX Racing Marc Román va arribar a la semifinal de la categoria sub 23, en què va ser eliminat. En els quarts de final va aconseguir el quart lloc de la seva eliminatòria i es va classificar, però en la semifinal va finalitzar en la setena plaça i es va quedar sense passar a la final, per la qual es classificaven els quatre primers.