Ciclisme

El Massi-Tactic, en perill per no poder assumir el professionalisme

La federació espanyola obliga a donar d’alta laboral les corredores a temps complert: 300.000 euros més a un equip que aquest 2023 en té 285.000

El Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team “s’aguanta per un fil” segons alerta el president del CC Baix Ter, Sergi Güell, per no poder assumir el cost de professionalitzar l’equip. La federació espanyola aplica a partir del 2024 la normativa segons la qual tots els equips Continentals –el Massi-Tactic ho és– han de donar d’alta laboral les seves ciclistes i part del cos tècnic amb contractes a temps complet. El club “celebra” que es puguin professionalitzar els equips, però veu com està obligat a “incrementar 300.000 euros més” el seu pressupost, una quantitat que ara mateix no pot assumir.

El Massi-Tactic, que té com a patrocinadors principals la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, a més de Massi Bikes i Tactic Sport, fa una crida a rebre més patrocinadors per seguir competint a alt nivell. “Estem creixent, incrementant el pressupost cada any i assolint els objectius esportius, però necessitem una empenta econòmica per seguir competint a alt nivell. La Federació Espanyola vol professionalitzar els equips i també és el nostre desig des de fa anys, ho volem ser al 100%, però malauradament no tenim el pressupost per fer-ho. Volem fer el pas, però no hi arribem i si no aconseguim més patrocinadors haurem de deixar de ser Continentals” argumenta Güell. El pressupost d’aquest 2023 és de 285.000 euros.

“És inassolible. Hem fet un bon treball i les coses ben fetes durant aquests cinc anys, fent créixer l’estructura en tots els àmbits de manera progressiva i constant”. Amb la nova normativa de l’RFEC, el club hauria de donar d’alta totes les ciclistes i tres membres de l’staff tècnic” exposa Güell, que sintetitza: “Estem en temps de descompte”.

El Massi-Tactic competeix a nivell estatal i europeu per cinquè any i té el suport de la Generalitat de Catalunya, de 195.000 euros, de la Diputació de Girona, i per part del sector privat de Massi Bikes i Tactic Sport. “Aquest any hem pogut fer un pas endavant. El nostre objectiu segueix sent que les nostres noies puguin dedicar-se exclusivament al ciclisme i poder pujar el nivell d’aquest equip per competir de tu a tu amb les professionals que hi ha a Europa”, diu Sergi Güell, que recorda que tenen el recolzament d’altres empreses del territori, però no en fa prou: “Ja portem mesos negociant amb diferents marques i companyies privades, però estem en temps de descompte. Es parla, en general, de voler professionalitzar i donar suport a l’esport femení, però el sector privat ha de reaccionar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)