Natació

La copa del Món de Berlín estrenarà una nova categoria per a totes les identitats de gènere

La World Aquatics engega una iniciativa pilot per poder donar cabuda als nedadors transgèneres

Per a la propera edició de la copa del Món de Berlín, que es disputarà del 6 al 8 d’octubre, la World Aquatics ha anunciat la creació d’una categoria Open per a nedadors de tots els sexes i identitats de gènere. Aquesta categoria serà una prova pilot i acollirà les proves dels 50 i 100 metres de tots els estils, i també podrà incloure proves addicionals. Els nedadors i nedadores que desitgin participar en aquesta nova categoria hauran d’estar afiliats a alguna federació nacional, i representaran el seu club o la mateixa federació.

La idea de la creació de la categoria Open va sorgir arran de la restricció de la presència d’esportistes trans en proves femenines, com és el cas de Lia Thomas, que el 2022 va guanyar el campionat universitari nord-americà, i això va provocar les queixes de moltes nedadores i organismes. I de fet, no només la Federació Internacional de Natació va aplicar aquesta restricció, sinó que federacions d’altres disciplines com la d’atletisme i la de rugbi també ho han aplicat.

Husain Al-Musallam, president de la World Aquatics, es mostra satisfet per llançar aquesta prova pilot en una competició tan important com és una copa del món, i assegura que “quan World Aquatics va instaurar la seva política d’elegibilitat per a les categories de competència masculina i femenina, ens vam comprometre a explorar la creació d’una categoria oberta”.

Ara per ara, però, es desconeix si la categoria Open es mantindrà a la Copa del Món a Atenes i Budapest, posteriors a la de Berlín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)