Pàdel

Qatar compra el World Padel Tour a Damm

Qatar Sports Investments (QSI) i Damm han anunciat “un acord històric” per a l’adquisició per part de QSI de World Padel Tour, que s’unificarà amb Premier Padel en un únic circuit que estarà gestionat per la Federació Internacional de Pàdel, tal com recull l’agència EFE. QSI compra així el WPT i tanca un acord que es negociava en els últims mesos.

Després de deu anys d’un “esforç increïble”, subratllen des de Damm, el seu president executiu Demetrio Carceller Arce, ha afirmat: “World Padel Tour inicia ara una nova etapa de la mà de QSI, que contribuirà a accelerar el creixement internacional del circuit”. I ha afegit: “Damm està orgullós d’haver contribuït al desenvolupament del pàdel professional, convertint World Padel Tour en un referent mundial, amb més de 4 milions de seguidors. Això ha contribuït que el pàdel s’hagi convertit en l’esport de més creixement mundial en els darrers anys, amb avenços molt positius per a tota la indústria”.

L’acord preveu l’adquisició dels actius comercials de WPT per part de QSI. A més, l’acord resoldrà les disputes pendents entre les parts, incloses aquelles que afecten QSI, la FIP i els jugadors i jugadores professionals de pàdel que han competit en els dos circuits. El tancament està subjecte a les aprovacions regulatòries habituals, informen les dues parts en un comunicat.

“Durant l’any natural 2023, WPT i Premier Padel es jugaran per separat segons el previst. Mentrestant, es treballa en la unificació de les dues competicions per formar un únic circuit global de Premier Padel sota la governança de l’FIP per al proper 2024”, afegeix el text.

“World Padel Tour, que es va crear el 2013 i aquest any celebra el desè aniversari, s’ha convertit en el circuit per excel·lència d’aquest esport. Durant aquest temps, ha celebrat més de 26 tornejos masculins i femenins a 14 països, ha comptat amb 17 patrocinadors globals, els seus drets de transmissió televisiva abasten més de 150 països i compta amb un impressionant nombre de seguidors a les xarxes socials que ja arriba gairebé als 4 milions”, afirmen les dues parts.

Premier Padel, el circuit oficial de pàdel professional regit per l’FIP i recolzat per la PPA i l’Associació Internacional de Jugadors de Pàdel (IPPA), es va llançar el 2022 i el seu primer any s’ha convertit en un dels circuits del món del esport amb un creixement més ràpid.

Segons el nou escenari sorgit, més de 500 jugadors de tot el món van competir en tornejos Premier Padel durant el primer any, disputats en algunes de les seus més emblemàtiques de la història de l’esport, inclòs l’Stade Roland-Garros de París.

Premier Padel ha aconseguit acords de retransmissió de diversos anys que cobreixen més de 180 països i arriben a més de 150 milions de llars, mentre que la temporada inaugural de Premier Padel del 2022 va atreure 22,7 milions de visites a YouTube. Més de 110 jugadores professionals destacades es van incorporar a Premier Padel el març d’aquest any”.

Nasser Al-Khelaïfi, president de Qatar Sports Investments i Premier Padel, ha explicat: “Aquest és un moment històric per a l’esport del pàdel, amb la unificació dels dos principals circuits professionals de pàdel en un únic circuit mundial de Premier Padel sota el govern de la Federació Internacional de Pàdel, a partir de l’any que ve. Tenint en compte que és l’esport de més ràpid creixement a nivell mundial, QSI s’enorgulleix de ser un dels principals impulsors del desenvolupament del pàdel professional a tot el món, col·locant sempre els jugadors al centre de la nostra missió de fer créixer l’esport a tot arreu. Estem molt emocionats per aquest proper capítol”.

Per la seva banda, Luigi Carraro, president de la Federació Internacional de Pàdel, ha dit: “Com a organisme rector del pàdel a nivell mundial, estem encantats de veure la unió de dos grans circuits en un fantàstic circuit global. La Federació Internacional de Pàdel agraeix a Damm la seva gran contribució a l’esport del pàdel a través de World Padel Tour des de la seva creació el 2013. Ara esperem amb ànsies la propera fase de desenvolupament i creixement del pàdel professional de la mà de Premier Padel, que beneficiarà tota la comunitat del pàdel, incloses les federacions nacionals i, el més important, els jugadors d’aquesta generació i les següents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)