Ciclisme

Quatre detinguts per amenaces a la Vuelta

Els independentistes han estat traslladats del Solsonès a Barcelona, on aquest dissabte es disputa la primera etapa

La Comissaria General d’Informació del Cos Nacional de Policia a la comarca del Solsonès deté quatre persones per amenaces a la Vuelta. La operació no s’ha tancat i podrien haver-hi més detencions d’independentistes que preparaven protestes per a l’etapa 3, que es fa aquest dilluns de Súria a Arinsal. Segons han informat a EFE fonts policials, les detencions s’han fet aquest dissabte al matí en el marc d’un dispositiu davant les sospites que els arrestats estaven preparant actes contra la Vuelta.

El jutge instructor té l’operació sota secret i la Policia, que no determina el grau d’amenaça, ha traslladat les quatre persones a les seves instal·lacions de La Verneda, a Barcelona, on hi ha la seva central d’operacions i aquest dissabte s’hi fa la primera etapa, una CRE de 14,8 km.

Alerta Solidària denuncia que amb aquestes quatre detencions es pretén evidenciar que es tracta d’una “Vuelta colonialista” i es qüestiona si les detencions obeeixen a la por que la Vuelta “reflecteixi l’opressió nacional i social” que Catalunya pateix com a poble. Òmnium Cultural convoca protestes amb motiu del pas de la Vuelta i fa una crida a la mobilització i a portar l’estelada pels punts en què passarà la cursa, amb l’objectiu de “fer visible el conflicte polític català al món”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)