Golf

Els tècnics de la Ryder Cup visiten la candidatura Costa Brava-Barcelona

Una delegació tècnica de la Ryder Cup va visitar el Camiral Golf & Wellness (abans PGA Catalunya) de Caldes de Malavella el passat 31 d’agost. L’objectiu era avaluar si la candidatura Costa Brava-Barcelona pot organitzar l’edició de l’any 2031 a aquestes instal·lacions, tot i la negativa de la Generalitat de construir el tercer camp requerit per l’organització. El passat 1 d’agost, el Govern va emetre la negativa al Camiral Golf & Wellness de construir aquest tercer camp de golf amb motiu del context climàtic i mediambiental marcat per la sequera. Això, però, no ha aturat la voluntat de la candidatura Costa Brava-Barcelona. Segons explica David Plana, conseller delegat del Camiral Golf&Wellness a EFE, han seguit treballant i complint la resta de condicions i demandes. De fet, el Consell de Ministres ja ha aprovat i signat el paquet de mesures econòmiques i fiscals necessàries, així com altres requisits, en matèria de duanes o permisos d’immigració, per exemple, o la consideració d’esdeveniment especial.

Ara, l’objectiu de la candidatura és assumir la competició amb els dos camps de què disposa actualment i les modificacions que calguin.

La candidatura compta amb el suport de les federacions catalana i espanyola de golf, les diputacions de Girona i Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. La Ryder Cup està valorant alternatives, però, segons destaca David Plana, alhora s’està treballant en la proposta del Camiral Golf&Wellness i es valorarà “perquè s’ha treballat molt”. El mateix, conseller delegat insisteix en la importància d’acollir un esdeveniment com aquest a Catalunya. “en moltes anàlisis la Ryder Cup és el tercer esdeveniment esportiu mundial després del Mundial de Futbol i els Jocs Olímpics, amb la diferència respecte a altres esdeveniments que a més converteix el territori en una destinació mundial turística per a anys”. A més a més, Plana argumenta que es tracta d’una inversió de futur: “transcendeix aquesta dimensió esportiva perquè es crea una destinació turística a escala Mundial: els llocs que han estat seu de la Ryder Cup segueixen rebent gent per jugar als seus camps 25 anys després.” Segons els càlculs de la candidatura, el torneig atrauria més de 270.000 visitants i tindria un retorn econòmic superior als 1.300 milions d’euros, a més de generar més de mil llocs de treball durant l’any de preparació, organitzar la disputa de la competició (350 de caràcter) permanent) i reunir 2.000 periodistes acreditats. I cal remarcar també, que el projecte compta amb el suport del sector econòmic de la província de Girona. A l’abril les patronals Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i Pimec, la Cambra de Comerç, les associacions de càmpings, apartaments i agències de viatge i la Federació d’Hostaleria i la Taula de Turisme de Girona van signar un comunicat on destacaven que la Ryder Cup era “una gran oportunitat”.

L’edició d’aquest any de la Ryder Cup se celebrarà del pròxim 29 de setembre a l’1 d’octubre a Roma. Per això, fins a l’octubre, la candidatura Camiral Golf & Wellness restarà a l’espera d’una resposta definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)