Ciclisme

Herrada corona l’escapada de 26 ciclistes en l’onzena etapa de la Vuelta

Jesús Herrada (Cofidis) ha guanyat avui l’onzena etapa de la Vuelta a Espanya, amb un recorregut de 163,5 quilòmetres entre Lerma i la Laguna Negra, un port de primera categoria i l’única dificultat orogràfica del dia que ha decidit la cursa. El nord-americà Sepp Kuss (Jumbo) manté el lideratge en la general i el vilanoví Marc Soler (UAE) es manté segon a 26 segons.

Després de diverses escaramusses infructuoses en una jornada propícia, un grup de 26 corredors sense aspiracions en la general entre els quals hi era el ciclista de Llofriu del Caja Rural Joel Nicolau –primer en l’esprint de Vinuesa en el quilòmetre 140 i onzè al final de l’etapa a 1:36 d’Herrada–, el gal·lès Geraint Thomas –el millor classificat a més de 13 minuts–i l’italià Filippo Ganna, ha saltat quan quedaven 104 quilòmetres per a la meta i han consolidat el seu avantatge, fregant els sis minuts de marge.

El francès Paul Orselin ha iniciat l’ascens final amb 24 segons de marge sobre el grup d’escapats, però no se n’ha sortit. El colombià Jonathan Caicedo ha guanyat uns segons amb valentia en el tram final però no ha tingut forces per arribar al capdamunt –ha acabat quart–i el ciclista manxec Jesús Herrada ha atacat amb molta virulència a 300 metres de la meta i s’ha endut l’etapa per davant del francès Romain Gregoire i del danès Andreas Lorentz Kron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)