Ciclisme

Molano supera Groves a Saragossa

Abel Balderstone, en la fuga del dia a la Vuelta

Sebastián Molano (UAE) s’apunta la victòria de la dotzena etapa de la Vuelta, amb 151 quilòmetres entre Ólvega (Sòria) i Saragossa, resolta en un esprint en què Kaden Groves (Alpecin), que ja havia alçat els braços a Tarragona i a Burriana, en la quarta i la cinquena jornada, es tornava a quedar amb un pam de nas. Dia sense canvis en la general, més enllà del s4 segons que treu Primoz Roglic, en la jornada prèvia al final al Tormalet.

La primera

Abel Balderstone (Caja Rural) i Jetse Bol (Burgos) formaven l’escapada al quilòmetre 3, la primera del corredor d’Ullastrell (2000) en el seu debut en una gran. El marge amb prou feines superava els 2 minuts i a 44 km de meta el pilot estirat per tres homes de l’Alpecin engolia els dos aventurers. El neerlandès (1989), al cap de 200 metres, tornava a saltar aquest cop en solitari i arribava a rodar 5 quilòmetres més, fins a 39, per assegurar-se la combativitat.

La bonificació per ser segon en l’esprint intermedi, a Villanueva de Gállegoa quan quedaven 18,9 km per a l’arribada, permetia Primoz Roglic (Jumbo) retallar-li 4 segons a Remco Evenepoel (Soudal) i quedar-se a 22 segons del belga. L’eslovè era segon darrera Groves, que encarava l’últim quilòmetre amb tres homes de l’Alpecin al davant i que es veia sorprès pels UAE, amb Rui Oliveira llançant Sebastian Molano perquè el colombià s’apuntés el primer triomf en aquesta Vuelta, el segon en la cursa espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)