Natació

La 79a Travessia al’Estany de Banyoles aplegarà diumenge 2.000 nedadors

Diumenge 17 de setembre, com sempre el tercer diumenge d’aquest mes, se celebrarà la 79a Travessia a l’Estany de Banyoles, la prova degana de natació del Club Natació Banyoles. És el dia en què milers de persones nedaran els 2.115 metres que separen els dos extrems de l’Estany. La xifra d’inscripcions d’aquest 2023 ha estat similar a la de les edicions anteriors (2.200 l’any passat).

Enguany ens acostem als 2.000 nedadors entre totes les proves, concretament 1.988. Aquest nombre anirà augmentant al llarg del dia d’avui, ja que les inscripcions a la prova estan obertes fins les 20.00 h.

La prova s’ha presentat als mitjans de comunicació, amb la presència de Jordi Casanova, President del Club Natació Banyoles; Antoni Bramon, Vocal de Cultura del Club Natació Banyoles; Miquel Amela i Ferran Rodríguez, autors del cartell de la prova i Jordi Congost, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles. La particularitat d’aquesta presentació ha estat que tots ells han arribat nedant a la pesquera situada a l’interior del Club i s’han eixugat amb la tovallola-cartell d’aquesta 79a edició.

Jordi Casanova ha destacat que la Travessia “s’ha consolidat en la xifra dels 2.000 participants” i que això demostra que segueix sent “la festa de la natació catalana”. Per la seva banda, Jordi Congost ha remarcat que aquesta prova és “transversal”, ja que hi participen nedadors i nedadores “d’àmbit competitiu i també lúdic i festiu”.

L’estudi banyolí Enserio, autor del cartell

Aquest 2023 el cartell s’ha encarregat a l’estudi banyolí de disseny gràfic Enserio, format per Miquel Amela i Ferran Rodríguez. La proposta d’Enserio ha aconseguit sorprendre a tothom. En aquesta ocasió, el cartell és una tovallola, una peça que s’ha repartit per la ciutat i que ha servit de promoció de l’esdeveniment. Aquest cartell-tovallola llueix els colors corporatius del Club Natació Banyoles i està il·lustrat tipogràficament amb la informació de l’esdeveniment (79 Travessia Estany de Banyoles 17.9.2023).

Distàncies i trofeus individuals

La Travessia consta de diverses categories per edats i gènere i amb diferents distàncies i trofeus: Travessia de menors (10.15 h): recorregut de 1.000 metres amb sortida a la banda sud de l’estany i arribada a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. És conjunta per a nens i nenes i està reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 11 i 12 anys aquest 2023. S’entregarà trofeu als 3 primers classificats masculins i femenins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)