Rem

OPINIÓ

Rem banyolí i Jocs Olímpics

Fa 25 anys l’OTAN va impulsar una guerra contra Sèrbia, va declarar el govern de Belgrad “no grat” i els seus avions de combat van bombardejar el país. Avui, però, les coses han canviat i Sèrbia ja és un membre acceptat a la comunitat internacional. Tant és així que la primera setmana de setembre s’hi han fet els campionats del món de rem. Uns campionats molt rellevants perquè donen accés a la participació en els Jocs Olímpics de París del 2024.

En parlo perquè en la selecció espanyola quasi sempre hi ha remers del Club Natació Banyoles i perquè el rem és un dels esports que han portat més esportistes de la demarcació als Jocs. Des de les Olimpíades de Mèxic 1968 fins avui n’ha dut 34: tres a Mèxic 68, nou a Moscou 80, vuit a Los Angeles 84, quatre a Seül 88, cinc a Barcelona 92, dos a Atenes 2004 i tres a Tòquio 20 (celebrades el 2021).

Pel que sembla també n’hi haurà en els propers Jocs. En principi dos –Aleix Garcia i Dennis Carracedo–, cadascun en un doble. L’Aleix en el doble scull pesat i en Dennis en el lleuger, ja que totes dues embarcacions van quedar cinquenes i, per tant, van guanyar el “bitllet” olímpic.

A més d’aquests dos bots, la selecció espanyola va poder classificar-ne dos més: un dos sense timoner masculí format per dos sevillans, que va quedar setè, i un de femení, format per l’ampostina Aina Cid i l’aragonesa Esther Briz, que va quedar vuitè. De les altres embarcacions de la selecció també cal destacar la vuitena posició amb skiff lleuger del banyolí Manel Balastegui i la dotzena posició de l’esquifista càntabra Virginia Díaz. Així doncs, si no hi ha cap novetat, quatre embarcacions i dos banyolins estaran presents a París, tots dos amb possibilitats de fer un bon paper.

Però més enllà dels de casa, en el campionat del món es van poder constatar tres tendències: el domini dels equips britànics i holandesos; el bon paper que fan sempre els equips de Romania, Itàlia, els Estats Units, Nova Zelanda, Austràlia i Alemanya, i, finalment, la força amb què han pres posició els equips de Suïssa i Irlanda. Per cert, aquest últim sovint ve a entrenar a l’estany de Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)