Atletisme

La Cursa de la Mercè tindrà 10.000 participants

Amb 2.000 inscrits més que l’any passat, la prova es disputa diumenge amb sortida i arribada a l’avinguda Maria Cristina

La Cursa de la Mercè Bimbo Global Race assolirà els 10.000 participants a l’edició del 2023, que es disputa el diumenge 17 de setembre, fet que suposarà un augment de 2.000 corredors respecte al curs anterior i el tancament d’inscripcions per quarta edició consecutiva. Artur Bossy i Cristina Silva, vencedors de l’última edició, encapçalen el cartell de participants.

Durant la presentació del programa d’activitats esportives per a la Festa Major de la capital catalana al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha assegurat que la cursa encara pot evolucionar i “créixer”. “Després de la pandèmia vam voler ser prudents. Sabíem que hi hauria un retorn de la ciutadania, però també una inflació en el nombre de curses. L’any passat vam obrir 8.000 inscripcions, ara 10.000 i treballarem per recuperar xifres”, ha afegit el director de promoció i esdeveniments esportius de l’Institut Barcelona Esports (IBE) Gabriel Arranz.

La gran novetat en aquesta edició serà la inclusió d’una modalitat adreçada als joves nascuts entre el 2007 i el 2011, amb dues curses de 0,8 i 1,6 quilòmetres en funció de l’edat, que tindrà lloc el mateix dia 17 a partir de les 11.30 hores, quan finalitzin les curses de deu i dos quilòmetres.

La cursa tradicional, de deu quilòmetres, començarà a les 8.30 hores a l’avinguda Reina Maria Cristina i recorrerà, amb un traçat circular, per les principals artèries del centre de la ciutat, com l’avinguda Paral·lel, la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig Sant Joan, entre d’altres.

Més participació femenina

“Estem arribant a nivells històrics en nombre d’inscripcions i cada cop hi ha més dones, un 33%, més de 700 dones respecte de l’any anterior. És un motiu d’orgull. Aquesta és una cursa que forma part de la cultura de la ciutat”, ha remarcat Escudé.

Jornada inclusiva

La Cursa de la Mercè tornarà a comptar amb una cursa inclusiva de 2 quilòmetres, cohesionada amb la modalitat principal, en què participaran persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda. “Anem pujant números, ja hi ha més d’un centenar de persones inscrites amb qualsevol mena de discapacitat”, va explicar Escudé.

D’altra banda, l’esdeveniment també ha servit per presentar una desena d’esdeveniments esportius que Barcelona acollirà al mes de setembre, amb un èmfasi especial en la inclusió. En aquest sentit, s’emmarca la 10a edició de la Jornada Inclusiva, una proposta de divulgació de l’esport adaptat que es durà a terme el 23 de setembre al passeig Lluís Companys.

Més activitat esportiva

A més, Barcelona també acollirà molts altres esdeveniments esportius com el 5è TICB Aigües Obertes – 95a Travessia al Port de Barcelona, el 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral, el 7è Aquatló CET10 Barcelona, l’Extreme Barcelona 2023, el IV Torneig Internacional de la Mercè de Softball Sènior Masters, el 13è TICB de Futbol Sala Special Olympics – Federació ACELL, el 19è Trofeu Internacional de Ciclisme en Pista Ciutat de Barcelona-X Memorial Miquel Poblet i el Festival de CrossFit Inclusiu Wodcelona, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)