Ciclisme

La Champions en dimecres

Sepp Kuss enfila el camí cap a Madrid amb l’etapa més llarga de la Vuelta, 208 km i 10 ports de tercera, havent reclamat el seu triomf als Jumbo

L’edició més estranya de la Vuelta, que va arrencar fa tres setmanes passada per aigua i a les fosques a Barcelona, es tanca demà a Madrid amb Sepp Kuss (1994) coronat per primer cop en una gran volta. Ha corregut les tres d’aquest any i el Jumbo les guanya amb tres homes diferents, perquè el mallot vermell va ser el fidel escuder de Primoz Roglic i Jonas Vingegaard al Giro i al Tour.

El texà establert a Andorra i gran ambaixador de les carreteres del Berguedà, de les quals es declara un enamorat, ha pogut superar el mal dia que sempre havia manifestat que el relegava a la condició de gregari de luxe. Un paper que va interpretar quan per exemple fa tres anys s’esperava Rogla a l’Angliru perquè l’eslovè s’estrenés. Les mateixes rampes on dimecres va ser víctima de l’ambició dels seus companys, que aspiraven a la quarta Vuelta o el primer doblet. “A vegades has d’alçar la veu”, va dir Kuss sobre el que va passar dimecres a la nit, en què lligava ser el primer corredor que fa les tres grans voltes en un any i en guanya una. I amb els seus superiors segon i tercer... “Vam decidir córrer a la defensiva, tenim un bon avantatge per al podi. Mai és fàcil tenir campions perquè cadascú vol allò que és seu i és normal”, argumentava.

La Vuelta, que ahir va tenir Alberto Dainese (DSM) com el més ràpid en un esprint seleccionat per una caiguda a menys de dos quilòmetres –eliminava el favorit, Kaden Groves (Alpecin)–, té l’etapa més llarga avui, amb 10 ports de tercera per la serra de Madrid, a Guadarrama.

Etapa 19 (177,5 km)
1r A. Dainese (DSM) 3h42:09
2n F. Ganna (Ineos) m.t.
3r M. Van den Berg (EF) m.t.
General (2.825,1 km)
1r S. Kuss (Jumbo) 69h13:36
2n J. Vingegaard (Jumbo) a 0:17
3r P. Roglic (Jumbo) a 1:18
4t J. Ayuso (UAE) a 4:00
14è M. Soler (UAE) a 33:03
72è. A. Balderstone (C. Rural) a 2h44:07
101è. J. Nicolau (Caja Rural) a 3h21:01
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)