Vela

El Team New Zealand i l’Orient Express, colíders al final de la primera jornada a Vilanova

L’Emirates Team New Zealand, amb un tercer i un primer lloc, i l’Orient Express francès, amb un primer i un tercer, en les dues mànegues disputades avui, lideren la general de la Preliminar de Vilanova de la 37a Copa Amèrica que s’ha iniciat avui després de la suspensió d’ahir divendres pel mal temps.

El director de regates, l’australià Iain Murray, havia comentat abans de l’inici de la jornada que li preocupava la temperatura i l’estabilitat del vent i no li va faltar raó.

A la sortida de la primera mànega, amb vent de component sud-sud-est de 10 a 11 nusos (18 a 20 km/h) una gran sortida de l’American Magic s’ha vist ràpidament frenada perquè el vent, després d’un primer tram amb vent acceptable, ha derivat a sud, caient a 5 nusos (9 km/h). El ’Luna Rossa’ es va col·locar al capdavant de la flota al costat de l’’Orient Espress’, mantenint un fort pols, i va acabar sent el Luna Rossa el que guanyava la màniga, però havia estat desqualificat per fora de línia a la sortida vint minuts després. Així, l’Orient Express es va emportar la màniga, superant l’American Magic en dos minuts, mentre que l’Alinghi era tercer.

Després d’una hora i mitja d’espera, s’ha donat la sortida de la segona mànega amb vent de 7 nusos (12 km/h) de component Sud (Migjorn). L’Alinghi Red Bull Racing, amb Psarofaghis i Bachelin impecables, s’ha escapat de la flota de manera magistral i ha aprofitar el millor vent del costat esquerre del camp regates.

Els helvètics semblaven inabastables, però arribant al final del segon tram de recorregut el seu foil d’estribor tocava la superfície de l’aigua i de navegar volant a 25 nusos (48 km/h) la velocitat ha caigut a 5 nusos (9 km/ h). El Team New Zealand, que estava realitzant una gran regata a una mitjana de 26 nusos (50 km/h), el superava en el gir al final del tram. Aleshores s’ha anunciat que la mànega es retallava a tres trams i els neozelandesos, amb Peter Burling i Nathan Outteridge, mantenien la seva velocitat fins a la meta, tot i que abans de creuar un petit error els ha fet perdre velocitat, que no els ha penalitzat.

L’Alinghi, malgrat el seu error, ha estat segon i l’Orient Express francès, tercer. La jornada final de demà diumenge constarà de dues mànigues barlovent-sotavent (entre boies) de 6 a 8 milles (10 a 14 km) i la mànega final a Match-Race (vaixell contra vaixell) entre els dos primers classificats de la general. També hi haurà la segona jornada de les regates de patí a vela amb 217 embarcacions competint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)